четвер, 3 лютого 2022 р.

Екологічне краєзнвство: знай і зберігай!

     03 лютого відбулася щомісячна нарада для керівників бібліотек Новокаховської ЦБС. На ній вирішувалися поточні питання та були окреслені чергові завдання на лютий: участь у святкуванні 70-річчя Нової Каховки, обласних конкурсах та проєктах, підготовка до атестації бібліотечних працівників.

Потім учасники наради взяли участь у семінарі «Екологічне краєзнавство – сходинка до пізнання рідного краю». Під час консультації увазі присутніх були представлені методичні рекомендації, які містять форми та методи роботи, що стануть у нагоді  в екологічному вихованні бібліотеками підростаючого покоління. Були розглянуті напрямки роботи бібліотек на виконання Цілей сталого розвитку в еколого-краєзнавчому форматі, що неможливо без тісної співпраці з громадськістю.


Запрошена на семінар Кухарик Світлана, менеджер по зв’язкам з громадськістю міської екологічної організації «МАМА-86-Нова Каховка» презентувала  Навчальний пакет з основних джерел забруднення річок та найкращих доступних рішень зменшення їхнього засмічення. Він є результатом впровадження проєкту «Чистіші ріки – чистіші моря» CRoCuS та спільної роботи  екологічних організацій Болгарії, Молдови, Румунії та «МАМА-86-Нова Каховка з України.

Особливий акцент у публікації робиться на вплив рекреаційної діяльності на річки та прилеглі території, на проблемах правильного/неправильного поводження з пластиковими і органічними відходами та його впливу на навколишнє середовище.

Доповнюють зміст пакету дидактичні приклади, орієнтовані на школи, неурядові організації, молодь та громадян, що надають рекомендації, як проводити заходи в приміщення щодо захисту річок та їх берегів.

Книгозбірні ЦБС отримали це видання та зможуть його використовувати у еколого-просвітницькій роботі з користувачами.


З початку року у центральній міській бібліотеці експонується виставка-лайфхак «Друге життя» використаним речам, організована вона за сприяння екологічної організації «МАМА-86-Нова Каховка». На ній представлені поробки учнів шкіл Новокаховської ОТГ, які згодом побачать користувачі усіх бібліотек ЦБС – виставка буде пересувною.

Тож, з отриманими знаннями долучаймося до збереження природи, що нас оточує. Адже ми та наступні покоління мають жити і дихати чистим повітрям, пити чисту воду, милуватися довкіллям.


Немає коментарів:

Дописати коментар