понеділок, 14 лютого 2022 р.

Все починається з кохання.

    Бібліотекарі ЦБС встигли до оглошення карантину привітати своїх користувачів з Днем Закоханих.

Розкажу тобі думку таємну,

дивний здогад мене обпік:

я залишуся в серці твоєму

на сьогодні, на завтра, навік.

І минатиме час, нанизавши

сотні вражень, імен і країн, –

на сьогодні, на завтра, назавжди! –

ти залишишся в серці моїм.

А чому? То чудна теорема,

на яку ти мене прирік.

То все разом, а ти – окремо.

І сьогодні, і завтра, й навік.

Ліна  Костенко

Святково прибрана зала юнацького сектору міської бібліотеки для дітей та юнацтва  -  йде засідання клубу «Натхнення» до дня закоханих «Все починається з кохання».

Однойменна  тематична полиця розкриває тему  зустрічі, завдяки журналам: «Бурда», «Діана»,  «Жінка», «Наталі», «1000 секретів». Бібліотекарі підготували книжкову виставку «Любов виникає з любові» яка  знайомить   з класичною і сучасною прозою, поезією, піснею.

Молодь активно брала участь в цікавих інтелектуальних іграх: «Об’єднання імен в пари, відомі своєю любов’ю всьому світу», «Назвати пісні про кохання», «Назвати художні твори, в назві яких є жіночі імена».

Використовуючи  музичні інтернет-ресурси, бібліотекарки створили  святковий настрій в бібліотеці: тихо та романтично грав  саксафон, а молоді люди читали вірші, цитати з творів про кохання, згадували свої перші пережиті почуття симпатії, закоханості ще, навіть,  з дитсадочка.


Тепла, задушевна, споріднююча бесіда з  книжками, журналами, чашкою солодкого чаю і  смаколиками  відбулася в бібліотеці.

Якщо ви чекаєте на казкового принца чи принцесу, повірте у диво – і казка збудеться. Працюйте над собою, будьте цікавими для інших людей, читайте книги!


 У День Святого Валентина бібліотекарі міської бібліотеки №2 вийшли з акцією «З любові починається життя», щоб привітати містян з цим прекрасним святом та ще раз нагадати про історію Дня закоханих. А ще запросили до  бібліотеки, адже саме в бібліотеці є безліч книг про кохання.






Побачення до Дня Святого Валентина наповнене коханням: до іншого, до своєї справи, а також до себе коханих!


Міська бібліотека №3 підготувала літературну вітрину «Любов душі – найвищий злет» з такими розділами: «Дивоквіт любові», «Валентинки від серця», «Любов в класичній літературі».

Бібліотекарки познайомили читачів з представленою на виставці літературою, розповіли про історію свята, цікаві легенди присвячені Дню Святого Валентина. А ще підкреслили, що почуття любові  треба в собі розвивати – любити батьків, друзів, тварин, природу.


Дітям запропонували почитати прозові та поетичні твори з літературної вітрини, що розповідають про романтичні, довірливі, чисті відносини героїв. А саме: О.Дюма, М.Твена, М.Ріда, О.Блока, В.Сосюри, Л. Костенко, П.Тичини тощо.


А потім учасники заходу малювали валентинки, щоб подарувати їх своїм друзям. 


«Найсердечніше вітання у Всесвітній день кохання».

Під такою назвою 12 лютого в Тополівській бібліотеці пройшла година дозвілля до Дня Святого Валентина.

Під час заходу користувачі бібліотеки познайомилися з історією виникнення свята закоханих. Бібліотекарка Чорна Наталія Дмитрівна запропонувала зробити «валентинки» з найкращими побажаннями для своїх друзів власноруч.


Не зважаючи на холод у приміщенні, всі залишилися у гарному настрої та  з чудовими емоціями йшли додому.


     Напередодні 14 лютого – в Обривській бібліотеці бібліотекарка підготувала  користувачам романтичний сюрприз: побачення з книгою наосліп.

     Вона підібрала літературу, присвячену коханню, та заховала книжки під обгортку. Читачам потрібно зробити вибір, керуючись короткими підказками та власною інтуїцією. Обрана книга стане чудовим способом потішити себе.

     Тому сміливо, не вагаючись, поспішайте до бібліотеки на рандеву з книгою!


Немає коментарів:

Дописати коментар