пʼятницю, 11 лютого 2022 р.

Вебмандрівка «Хроніка життя в інтернеті»

     09 лютого у світі відзначають День безпечного Інтернету. Його запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю.

Юнацький сектор міської бібліотеки для дітей та юнацтва  отримав книжковий подарунок від підприємця  Сергія Хоменко. Серед сучасних  цікавих новинок, молодь вподобала також  інструкцію з виживання в інфопросторі  Оксани Мороз  «Як не стати овочем».

Книга вчить читачів фільтрувати джерела інформації  і розповідає як інформація змінює мислення та поведінку людей, як розпізнати фейки і маніпуляціїю, як підвищити рівень інформаційної гігієни,  .

З кожним днем з’являються нові види шахрайства в інтернеті. Для того щоб не стати  здобиччю шахраїв, треба дотримуватися правил: Не вказувати власні персональні дані на неперевірених сайтах. Нікому не повідомляти термін дії банківської карти. У разі отримання спірних листів чи повідомлень не здійснювати ніяких оплат до встановлення обставин ситуації, що виникла. Не робити передоплат у неперевірених інтернет-магазинах. Не користуватися неперевіреними оголошеннями щодо роботи, яка обіцяє швидкий заробіток за внесення завдатку. 

День безпечного Інтернету служить закликом для молодих людей, батьків, вихователів, вчителів, спеціалістів і широких верств суспільства, щоб об’єднатися з метою сприяння та створення найбільш позитивного і кращого інтернету.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар