пʼятницю, 27 серпня 2021 р.

ЖИВІ, ПОКИ ПАМ’ЯТАЄМО…

     Сьогодні, 27 серпня 2021 року, бібліотекарі трьох міських бібліотек відділу культури і туризму Новокаховської міської ради провели біля стели пам’яті «Захисникам рідної землі» (напроти ПТУ №14) Всеукраїнську акцію «Сонях», присвячену вшануванню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.


    До Акції долучились Арнаут Володимир Вікторович, заступник міського голови, військовослужбовці 57-ї бригади ім. Костя Гордієнка та громадської організації «Учасників бойових дій та ветеранів АТО – Біла стріла» разом зі своїм головою Марковим Дмитром Сергійовичем, учасники АТО, діти та пересічні містяни. Всі разом поклали квіти до стели пам’яті «Захисникам рідної землі» та хвилиною мовчання вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.


    Кожен учасник Акції отримав в подарунок від бібліотекарів соняхсимвол Дня пам’яті захисників України. Соняхи були виготовлені дітьми на майстер-класах, які протягом 3-х тижнів проводились в центральній міській бібліотеці бібліотекарем Ісаковою Є.Ю.


 

    Соняхи в подарунок отримували також діти, які малювали малюнки з українською символікою на асфальті та на папері.


    Не втримались і дорослі, які також малювали на асфальті свої малюнки.

     Бібліотекарі протягом Акції презентували мешканцям міста нові книжки про російсько-українську війну та краєзнавчі книжки, написані бібліотечними та музейними працівниками міста, в яких описані героїчні подвиги наших воїнів-земляків, які живуть серед нас та тих, які загинули.

    Ці книжки з особливою цікавістю роздивлялися наші воїни-земляки, які добровольцями пішли в АТО Давидюк С.П. та Гриценко С.В.

та педагогічні працівники ПТУ №14, які також зацікавилися Акцією. 

    Акція тривала протягом 2-х годин. Бібліотечні працівники розповідали містянам, які проходили повз, про Всеукраїнську акцію «Сонях», про День пам’яті захисників України, який буде відзначатися 29 серпня та  соняхсимвол Дня пам’яті захисників. А ще нагадували жителям міста про Всеукраїнську хвилину мовчання, яка відбудеться 29 серпня о 10.00.


    Надзвичайно важливо згадувати та гідно вшановувати подвиг захисників, які віддали найцінніше у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України – своє життя. Вони стояли насмерть за кожного з нас – за те, щоб майбутнє покоління мало гідне майбутнє у незалежній країні, а всі ми могли розвивати громадянське суспільство та робити Україну кращою.       

   Ми пам’ятаємо кожного нашого воїна-земляка, хто віддав своє життя, захищаючи Україну. Ми втратили 9 воїнів за 7 довгих років війни.

    Ми схиляємо голови у вдячності перед тими, хто тримав небо над нашими містами, даючи нам можливість у цей час вчитися, працювати та взагалі жити тут, у тилу.

    29 серпня о 10.00 кожен українець може подякувати загиблим захисникам та виявити пошану, вдягнувши символічний сонях памяті та схиливши голову під час хвилини мовчання. Це найменше, чим ми можемо віддячити загиблим захисникам за мир у наших домівках та захист. Адже герої живі, поки жива пам’ять про них.

Немає коментарів:

Дописати коментар