пʼятницю, 20 серпня 2021 р.

Свято державності «Хай в серці кожної дитини – живе любов до України!»

      У  ці серпневі дні, календар історії відраховує 30-у річницю Незалежності України – події, коли втілилась споконвічна мрія української нації – мати  «свою правду, і силу, і волю».

     До ювілейного Дня народження нашої країни, у Новолагерській сільській бібліотеці відбулося свято державності «Хай в серці кожної дитини – живе любов до України!», на яке запрошені діти прийшли святково одягнені у вишиванки, з квітами, щоб привітати свою рідну Україну.

    Свято розпочалося з розповіді  бібліотекарки Балюк Л.Ю. про багатовікову історію українського народу та тяжкий шлях до здобуття Незалежності, про державні символи України та її народні  традиції.  

     Гості свята висловлювали свої думки щодо прослуханого та відповідали  на питання: Що треба для того, щоб відчути себе справжнім патріотом? Чим і ким може пишатися наша країна?  тощо. Діти показали свої знання з історії рідного краю під час вікторини «Чи знаєте ви?...»,  декламували вірші про Україну, знайомилися з книжками та вишивками місцевої майстрині  Яговенко Оксани, представленими на виставці «Моя вишнева Україна».

     Наприкінці заходу учасники свята із задоволенням висловлювали свою любов до рідної Батьківщини  в малюнках на папері та на асфальті біля бібліотеки.

     Кожна дитина на згадку про проведене свято отримала солодощі.

БібліоТус@ «Весела гусінь своїми руками»

     19 серпня на  бібліоТусі в міській бібліотеці для дітей та юнацтва пройшли перегони з веселою гусінню!


     Але спочатку потрібно було потрудитись. Ножиці, кольоровий  папір, фломастери і трошки уваги. Для  перегонів знадобилась  соломинка для коктейлю…

     Старші діти  допомагали меншеньким. У когось вийшло з першого разу, а у  когось  з другого і третього.


                                   Зробіть як ми і гарний  настрій  вам забезпечено!

 


Немає коментарів:

Дописати коментар