середу, 25 серпня 2021 р.

Заходи до дня Незалежності

 Гра-пазл на свіжому повітрі «Україна надзвичайна!»

    23 серпня на бібліотечному ганку зібралися наймолодші читайлики Новокаховської міської бібліотеки для дітей та юнацтва, щоб привітати Україну зі святом – Днем Незалежності!

    Свято – це завжди свято, тому тут було весело та  гамірно. За допомогою  різноманітних пізнавальних  та творчих конкурсів, які підготували бібліотекарі, у дітей розвивається почуття патріотизму,  любові до рідного краю.




    Плекали вони повагу дітей до національних символів нашої держави. А за допомогою новеньких книжок, виховували почуття гордості за свою історію та мову.

Україна надзвичайна!


Україно - ти для мене диво!

       23 серпня до Дня Незалежності України в молодшому відділі міської бібліотеки №2  протягом дня тривало обговорення книжкової виставки "З тобою всюди, Україна", на якій були представлені книги про Україну, її традиціїї, звичаї та визначні місця нашої Незалежної України.


    Діти з цікавістю переглядали книги та відповідали на запитання вікторини  "Україно ти для мене диво!", під час якої  перевірили та поповнили свої знання про історію, географію, народні звичаї, традиції та літературу нашої країни. Найбільше дітей зацікавила книга «Подорож по Україні».  Вони охоче ділилися враженнями від цієї книги та створювали свій власний маршрут подорожей Україною.




     Закінчився цей насичений день майстер-класом для дівчаток з виготовлення  патріотичної прикраси з атласних стрічок у вигляді квітів, яку можна використати як гарну шпильку для волосся чи оригінальну саморобну брошку. Вона, до речі, може бути і оберігом.

    Під час заняття навіть встигли помріяти, якою б хотіли бачити свою Батьківщину. І на згадку про нашу зустріч створили мапу побажань Україні.

     А  найменша учасниц заходу намалювала малюнок, який назвала «Моя Україна».


    Бібліотекарі дорослого читального залу міської бібліотеки №2  підготували бібліографічний огляд «Державі УКРАЇНА – слава!». Бібогляд можна переглянути за посиланням:   https://youtu.be/CCELMKvjLMg


"Рідний край, де ми живем, Україною зовем"

    В Райській сільській бібліотеці до 30-річчя Незалежності України було проведено два заходи.

    20 серпня – усний журнал "Рідний край, де ми живем, Україною зовем" для дітей всіх вікових груп дитячого садка " Калинка". Розпочався захід з казки про державні символи України. Потім бібліотекар Манченкова Л.М. демонструвала дітям державні та народні символи України. Діти з цікавістю розглядали український прапор та герб, попробували скласти прапор з двох смуг; а ще слухали Гімн України. Після цього, кожна дитина отримала солодощі на згадку про проведенний захід.



     21 серпня було проведено нон-стоп " Розкажу про тебе Україно" для дітей 3-5 –х класів.

    Спочатку бібліотекар Манченкова Л. М. розповіла їм про Україну, про її державні та народні символи, а потім діти читали вірші нон-стоп.

    По закінченню нон -стопа діти отримали подарунки.

"Ця країна чарівна і єдина в нас вона"

     21 серпня до дня Незалежності України в Козацькій селищній бібліотеці було проведено літературний огляд-мандрівку "Ця країна чарівна і єдина в нас вона" для дітей селища.

    Діти прийшли святково вдягнені. Вони з цікавістю подивилися відео "Україні - 30" та ознайомилися з книжками з історії України та її символікою на виставці "Державний Прапор України - символ віри та надії", яка була організована провідним бібліотекарем Гордієнко М.М. ще на початку серпня до дня Державного Прапора України.



Веселівська сільська бібліотека разом з майстринею по бісероплетінню Герасименко Оленою Віталіївною взяла участь у заходах до дня Незалежності, підготувавши виставку-ярмарку робіт майстрині – активної читачки бібліотеки.


Урок патріотизму «Допоки житимемо – допоки боротимемось!»

     Зі шляхом створення та розбудови Незалежної України, познайомила гостей, запрошених на урок патріотизму «Допоки житимемо – допоки боротимемось!», бібліотекарка бібліотеки-філії №3 Кравченко Наталія Петрівна.

     Діти зацікавились літературою, представленою на підготовленій бібліотекарем книжковій полиці, матеріали якої висвітлюють тривалий шлях, пройдений нашою державою та перспективи розвитку України,  розкривають історію появи українського національного прапора, його використання в Україні у різні історичні періоди, ставлення до державної символіки в наш час.

     Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих, які виборювали та виборюють незалежність і цілісність України хвилиною мовчання.


Немає коментарів:

Дописати коментар