вівторок, 17 серпня 2021 р.

Хаби у бібліотеках

     В кінці липня 2021 року Новокаховська ЦБС отримала 6 комп’ютерів для    3-х крупних бібліотек системи: Дніпрянської, Козацької селищних бібліотек та Веселівської сільської бібліотеки (в рамках проєкту «Дія. Цифрова освіта» Міністерства цифрової трансформації України).  Метою Проєкту є навчити 6 мільйонів українців цифровій грамотності за 3 роки. Для цього при бібліотеках створюються хаби (центри діяльності) з навчання цифрової грамотності соціально незахищених верств населення.

     В рамках проєкту Мінцифри спільно з партнерами допомагає перш за все сільським бібліотекам із технічним обладнанням, зокрема забезпеченням їх комп’ютерною технікою. Працівники центральної бібліотеки протягом 2-х тижнів готували отримані комп’ютери для роботи: чистили їх, придбали роутери та мережеві фільтри, встановлювали Інтернет.

    І, нарешті, першим на початку серпня місяця запрацював хаб у Веселівській сільській бібліотеці. До бібліотеки зразу ж потяглися не лише користувачі у віці, але і діти.

    До кінця місяця готуються до відкриття хаби у Козацькій та Дніпрянській селищних бібліотеках. 

16 серпня 2021 року у Центральній міській бібліотеці бібліотечні працівники взяли участь у вебінарі для бібліотек мережі Хабів цифрової освіти «Зручні інструменти, для створення презентацій». Набуті знання бібліотекарі будуть передавати користувачам. 

Немає коментарів:

Дописати коментар