середу, 12 червня 2019 р.

В країні незвичайних книжок


                                     «Є книг багато – радісних, печальних,
                                     Товстих, тонких, барвистих, наче жар…»
                                                                                      (В.Бичко)
Цікавою зробити книжку не так просто. Коли за справу беруться письменники і поети – ми читаємо книгу розумну, змістовну, цікаву, або таку, що не варта нашої уваги. Коли за справу беруться художники-ілюстратори – ми гортаємо сторінки з яскравими ілюстраціями, які збагачують нашу уяву. Та якщо вона потрапляє до рук талановитих, креативних майстрів, які люблять книгу, які руйнують всі стереотипи і традиційні погляди на те, як повинна виглядати книга –  ми отримуємо найнезвичайніші книги!
Для дітей, які відпочивають у літньому таборі ЗОШ №10, працівники дитячого відділу міської бібліотеки №2 підготували добірку справжніх рекордсменів книжкового світу: найтовстіша книга, найменша книга з нанолабораторії, мікроскопічний (0,6х0,6мм) «Кобзар» Т. Г. Шевченка,  


Тунельна книга, книга-картинка,  книга-запіканка, книги-скульптури, книга-браслет, книга-подушка, книга-нічник та багато інших. Ці книги дивують - оригінальністю форм, матеріалом виготовлення, змістом і способом їх читання. Нажаль, таких унікальних книг в нашій бібліотеці немає, але вважаємо, що такі чудернацькі книги навіть якщо і не прочитати, то хоча б побачити варто всім.
А ще нас зацікавили книги, які мають такі чудернацькі назви: "Мій дідусь був вишнею", "Якось я летів з горобини", "З шафою на велосипеді", "Тры-тры-тры, мы -  автобус и другие", «Велика пі-пі-книга». Ну і зовсім розвеселила книга "Пригоди какашки". Так, не дивуйтесь! Це не жарт! Книга з такою назвою дійсно існує.


А далі були «Казкові перевертні» та бліц-конкурс "Питання з заковиркою". Учасники вікторини від імені казкових героїв давали один одному корисні поради та читали веселі ієрогліфи.
Серйозна, захоплююча, з картинками та красивою обкладинкою, чи смішна та сповнена неймовірних пригод, книга завжди була і буде найкращим другом і мудрим порадником. І жодні комп’ютери не здатні цього змінити.
Можливо вона переконає вас в тому, що читати - це надзвичайно цікаво, і в жодному разі не марно витрачений час!

Немає коментарів:

Дописати коментар