четвер, 13 червня 2019 р.

Майстер клас: «Подарунок для тата»

До центральної міської бібліотеки завітали вихованці табору  ЗОШ №10 та ITschoolNK.
Бібліотекар Ісакова Є.Ю. розповіла, що відтепер в Україні три свята, які присвячені родині, які святкуються на державному рівні. Які ж саме це свята?



Перше – День матері. В Україні відзначають у другу неділю травня, в 2019 році це – 12 травня. Водночас, низка країн відзначає це свято у день весняного рівнодення – 21 березня. В Україні святкування Дня матері встановлено указом президента від 10 травня 1999 року.
У США та Австралії, наприклад, існує традиція носити в цей день на одязі квітку гвоздики. Причому колір має значення, так кольорова гвоздика говорить про те, що мати у цієї людини жива, а білі квіти приколюють до одягу в пам'ять про померлих матерів.
Друге – Міжнародний день сім'ї. В Україні поряд з іншими країнами відзначається 15 травня. В Україні день сім'ї було введено відповідним Указом Президента України 30 грудня 2011 року.
Третє – День батька. В Україні традиційно святкують у третю неділю червня, як у більшості країн світу. У 2019 році цей день випадає на 16 червня.








Саме до привітань своїх татусів готувалися діти. Бібліотекар допомогла їм зробити власними руками вітальні листівки. Діти виявилися дуже креативними. Кожен додав до свого вітання оригінальну родзинку.


Немає коментарів:

Дописати коментар