четвер, 6 червня 2019 р.

МАРШРУТИ СОНЯЧНОГО ВОЯЖУ

Сезон відпусток уже в розпалі. Українці планують подорожі, купують квитки й спаковують валізи, однак гостро стоїть питання: які курорти привабливіші? 
Міська центральна бібліотека підготувала книжкову виставку-туристичний коктейль «Сонячний вояж», яка допоможе вояжерам зорієнтуватися у своїх смаках та уподобаннях. 


Перший розділ книжкової виставки під назвою «Етно-тур» пропонує туристам відпочинок в Україні з її заповідними куточками, красивими парками і заповідниками та туристичними пам'ятками. Це і загальновизнані туристичні лідери — Львівщина, Одещина, Івано-Франківщина, Закарпаття. Хмельниччина також відзначається багатством пам’яток оборонного зодчества на чолі з «перлинами» замкового туризму – Камянець-Подільською фортецею. Двох-трьох днів повного занурення варте Запоріжжя, і не лише завдяки пам’яткам Хортиці, а й через можливість відвідати діючі металургійні підприємства і побачити унікальні колекції ретро-автомобілів. Відкриттям літнього сезону для багатьох стануть маршрути полтавською глибинкою в пошуках шедеврів архітектурного модерну. А от Херсонщина точно заслуговує на увагу не лише до своїх пляжів, а й до природних дивовиж: Асканії-Нової, Олешківських пісків, рожевих озер, Бірючого острова. Також трендом Херсонщини є винний туризм. 
Етно-тур в Україні – це можливість отримати незабутні враження на все життя, неповторні емоції і дотик до невичерпної української культури.

«Рандеву з Європою» – назва другого розділу, який пропонує охочим відпочити в країнах, розташованих на території Європи, які вже давним-давно стали найпривабливішими туристичними напрямками. Вибравши цей напрямок відпочинку, ви зможете: пройтися вузькими вуличками латинського кварталу в Парижі, проїхатися на велосипеді по Монмартру, а вранці – спостерігати як ранкове сонце відбивається в фонтанах Бельведера, вдихаючи ароматний запах Віденського кави; скуштувати шоколадні трюфелі в Бельгії і побачити яскраві карнавали Іспанії; відвідати найбільші музеї Лондона, побачити творіння відомих художників і послухати справжню класичну музику в Гранд Опера, а може просто відпочити в галасливому берлінському клубі або перехопити келих хорошого пива в компанії старого і мудрого баварця... Такий відпочинок може стати не мрією, а реальністю. 
Тури в Європу - це не просто можливість насолодитися історією та культурою країн, процвітаючих багато століть, але ще і шанс відпочити, поринути у справжню казку, отримати натхнення, якого завжди так бракує. 

Третій розділ виставки «Екзотичне турне» рекомендує мандрівникам - любителям гострих відчуттів, відпочити в екзотичних країнах. Це дієвий спосіб втекти від повсякденності, зробити повне перезавантаження і відчути радість життя. Незвична погода, інший уклад життя, яскраві фарби джунглів, нові звуки і запахи, незнайома і незвичайна кухня, цікава архітектура і культурна спадщина екзотичних країн – ось основні складові захоплюючого і дивовижного відпочинку в країнах: Балі, Таїланд, Мальдіви, Маврикій, Домінікана, Малайзія. Екзотичні країни – це романтика і нові враження, насиченість і експресія заходів, безмежні пляжі, повний таємниць підводний світ, самота і гармонія стародавніх монастирів і храмів. 
Відпочинок в екзотичних країнах – це хороший спосіб скинути адреналін і відчути себе переможцем, забути про проблеми.

Маємо надію, що вона допоможе майбутнім відпочивальникам обрати правильний маршрут для свого вояжу: чи то етно-місцями України, чи  цікавими країнами Європи, а може відвідати екзотичні країни світу.

Вибір за вами! І щасливого відпочинку!

Немає коментарів:

Дописати коментар