понеділок, 3 червня 2019 р.

Чарівна країна - Дитинство

До Міжнародного Дня захисту дітей у бібліотеках ЦБС пройшли цікаві, змістовні та яскраві заходи.

Вихованці пришкільного табору ЗОШ№4 були запрошені до міської  бібліотеки для дітей  на  засідання клубу «Книгочитограйка»: літературний перформанс «Читай, як зірка». Хто хотів показати свій талант у читанні улюблених віршів, той зробив це справді по зірковому. Спочатку бібліотекар розповіла дітям про відомих поетів України: Н.Забілу, В.Костецького, Д.Павличка, І.Жиленка,А.Качана, В.Шаройка, В. Нижеголенко . Звичайно, були  і вірші. Гості дивувались дівчинці з вірша Н. Забіли, яка нічого не їла і була легесенька, як пір’їнка. Сміялись з дитячих пригод у віршах Г. Бойка,  слухали морські хвилі у творах А.Качана.



А потім прийшов зірковий час для тих, хто цього чекав і готувався. Теплі дружні оплески підтримували всіх учасників. Діти  читали улюблені вірші і насолоджувались своїм виступом. Всі сміливці - віршолюби отримали смаколики . Можливо, хтось з них у дорослому житті запалить свою вже велику зірку таланту.

Ляльковою виставою «В гості казка поспіша» міська бібліотека №2 зустріла дітей літнього табору ЗОШ №8.
Малечу приваблює ляльковий театр, бо вдома у них є різні іграшки, але вони не рухаються і не ходять, нічого не розповідають і нічого не запитують. А тут ляльки все вміють і, крім того, ведуть з дітьми веселу розмову.


Бібліотекарям хочеться щоб у бібліотеці було цікаво, тому ця форма масової роботи допомагає привернути увагу читачів до книжки, «оживити» її, спонукає дітей після захоплюючого заходу самостійно зануритися у чарівний, неймовірний та інтригуючий світ книжок.


І, звичайно, хлопчики та дівчата були раді показати, що вже товаришують з казками, бо жваво відповідали на питання вікторин «Так чи ні?», «Все про книгу», «Впізнай з якої казки», «Хто перший», а також взяли участь у грі «Збери героїв казки», отримавши зірочки з іменами переплутаних персонажів.




Захід пройшов весело і гамірно. Сподіваємось, що діти стануть активними читачами бібліотеки, особливо зараз, влітку, коли багато вільного часу, а тому бібліотекарі підготували літню книжкову виставку, яка відповідає на таке популярне питання дітлахів: «Щоб такого почитати?»


Щасливе дитиство" - під такою назвою в Таврійській міській бібліотеці пройшов літературно-художній вернісаж. На свято завітали діти зі шкільного табору ЗОШ№5 - молодша група загону "Капітошка" та старша – загону "Невгамовні", які принесли на вернісаж свої малюнки. Поки діти розважались, обране журі: Клімова Жанна, представник Таврійського виконкому, Воробйова Наталія, працівник бібліотеки та Потапов Ігор, вчитель фізкультури ЗОШ№5 -обирало кращі малюнки.



Щоб всім підняти настрій, бібліотекар Півторак Ірина розпочала свято з веселих відео, потім розповіла як і коли виникла ідея відмічати День захисту дітей, показала дітям книги, в яких розповідається про це свято, про права дитини. Але саме цікаве було попереду.






Біблотекар приготувала дітям веселі ігри та конкурси, загадки, вікторини. Діти так захопились, що навипередки тягнули руки, щоб взяти участь у грі або розказати щось своє. Тим більше, що за це їх чекали солодкі призи. Солодощі отримали всі діти. А переможці вернісажу - ще трішечки промінців слави, яку вони заслужили своїми творчими здібностями. 



На завершення всі дивились мультфільм про дружбу, яка так багато значить у житті.

Тополівська бібліотека організувала для своїх відвідувачів свято "Щоб сонцю і квітам всміхалися діти". Для дітей була проведена  вікторина "Почитаємо, пограємо, казки відгадаємо" та літературна гра "Острів читання на планеті Літо"



Немає коментарів:

Дописати коментар