пʼятницю, 21 червня 2019 р.

Творча зустріч з відомими українськими письменниками


20 червня  в міській бібліотеці №2  в рамках проекту –  літературний тур «Книгомандри Херсонщиною», який за підтримки Українського культурного фонду реалізує Херсонська обласна бібліотека для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова відбулася творча зустріч з українськими письменниками, лауреатами літературного конкурсу «Коронація слова» – Ярославою Дегтяренко та Віктором Вальдом. Не зважаючи на спеку, читальна зала бібліотеки була переповнена любителями української книги.




Ярослава Дегтяренко — яскрава молода українська письменниця із Запоріжжя, авторка історичних романів, лауреатка конкурсу «Коронація слова».


 «Історія – це так цікаво, каже Ярослава Дегтяренко. – Це яскравий та неймовірний світ! Тільки треба вміти правильно та цікаво розповідати. А в нас так довго спотворювали наше минуле. Через це ми не відчуваємо зв’язку з минулим України, з нашими предками, не розуміємо, як нам всім пощастило народитися в Україні. Нам є чим пишатися і нам треба берегти власну країну. Україна в нас одна, й іншої нам ніхто не дасть


Презентувала авторка такі свої книги: «Лицарі дикого поля», «Ярино, вогнику мій», «Між двох орлів». Її історичні романи мають захопливий та непередбачуваний сюжет.  Персонажі романів – прості українці тієї епохи, які хотіли спокійно жити, кохати, мати сім’ї, дітей, але яким довелося виборювати своє право на гідність та свободу.

Віктор Вальд (справжнє прізвище Михайлов) —  український письменник, родом з Херсона, автор популярних історичних романів, лауреат літературного конкурсу «Коронація слова».


Віктор майстер історичного роману в найкращих традиціях Вальтера Скотта та Умберто Еко. В своїх творах автор максимально точно і реалістично передає атмосферу жорстокого Середньовіччя з його дикими нравами й побутом.



Жива, подеколи іронічна історія власного шляху до "Коронації Слова" від херсонця Віктора Вальда захопила присутніх. Писати почав російською мовою. Видав роман «Спарта» і трилогію «Палач». Його роман «Останній бій Урус-Шайтана»  переміг серед 5 тисяч поданих на конкурс. Віктор отримав за цей твір аж три премії «Коронації» у 2017-му: І премія у номінації «Романи», Спеціальна премія від Андрія Кокотюхи «Золотий Пістоль» за найкращий гостросюжетний роман та спеціальну відзнаку від Всеукраїнської Асоціації «Альраід» за знання мусульманських обрядів, звичаїв та історії. Цього року Віктор Вальд видав ще один роман українською мовою «Меч Сагайдачного».   




Центральна бібліотека придбала для свої читачів декілька книжок авторів. Так що приходьте до бібліотеки, читайте книжки цих авторів і знайте свою історію. Це набагато краща альтернатива за сухі підручники з історії.



Немає коментарів:

Дописати коментар