четвер, 6 грудня 2018 р.

Знайомство з книгою «Кам’яні вишиванки Нової Каховки»

У центральній міській бібліотеці для бібліотекарів міста відбулася презентація книги «Кам’яні вишиванки Нової Каховки», що була створена та вийшла друком у рамках реалізації проекту «Кам’яні вишиванки Нової Каховки – патріотичний меседж з минулого молоді сьогодення». Видання побачило світ завдяки сприяння та підтримки Українського культурного фонду. 






Спочатку книгу представила одна з її авторів - Сидоренко Р.Ю., заступник директора ЦБС. Вона розповіла, що її видали невеликим накладом — 300 примірників — і даруватимуть навчальним закладам та бібліотекам міста та обласним бібліотекам України. Видання  демонструє унікальні роботи - "кам'яні вишиванки" художника-монументаліста Григорія Довженка та групи інших художників в період 1953 - 1955 рр. 




А потім бібліотекарям була запропонована слайд-презентація, підготовлена Осадчою І.В., провідним бібліотекарем читального залу. Вона, демонструючи слайди, розповіла, що в Новій Каховці збереглись унікальні твори, які новокаховці називають «кам’яними вишиванками Довженка». Ці орнаментальні панно є одним з найцінніших скарбів півдня України, що прикрашають кожний будинок кварталів по вулицях старої частини міста. Це надає йому своєрідності, унікальності і  ставить його в ряд пам’яток національного значення.





Після надходження книги до фондів бібліотек міста бібліотекарі, в свою чергу, проведуть презентації цієї книги для користувачів у своїх бібліотеках.

Немає коментарів:

Дописати коментар