понеділок, 10 грудня 2018 р.

До Дня Збройних Сил України

06 грудня, коли Україна святкувала  День Збройних Сил, ліцеїсти  та  десятикласники, учасники міжрегіонального проекту «ПрофіКемп», за круглим столом говорили з головою міської  Громадської організації «Біла Стріла» Дмитром Сергійовичем Марковим.


Тож, ця історія про глибоко людське. Коли розумієш, що слова «обов’язок», «мужність», «любов» - то не слова, то стиль життя.




Ця історія про людей, які свої голови, серця і руки докладають до того, щоб наші діти спокійно навчалися у своїй країні. Більше того, ця історія – це і заклик,  і прохання Людини, яка пройшла пекло, навчатися так, щоб навчитися  думати. Бо коли нація думає, вона нездоланна.



Цей день – наповнений реальним змістом осмислення себе, як частинки великого народу.


Команда  «ProfiЛіц» дякує Дмитру Маркову за емоційний діалог і за чесність.

У юнацькій бібліотеці відбулася зустріч-подяка «Ми прагнемо миру».  В читальному залі за чашкою кави, чаю (за бажанням) зібралася творча молодь з літературно-музичного клубу «Натхнення». Провідний бібліотекар Марія Федотова підготувала книжковий перегляд «Ми прагнемо миру» з  книжок сучасної історії, що надійшли до бібліотеки за державною програмою «Українська книга». Розповіла про свято Збройних сил України, продемонструвала ролики з Інтернету про людей чесних, мужніх, сильних  та відважних  – що склали присягу в рядах Збройних сил України і  готові стати на захист своєї батьківщини. 


Молодь захоплено слухала  студента НВПУ, майбутнього майстра будівельника  Івана  Середу - військовослужбовця, танкіста, який брав участь в АТО під Донецьким аеропортом, має поранення. До війни Іван закінчив Херсонське музичне училище, духове відділення, майстерно володіє флейтою – здивував присутніх  виконанням «Гімну України», творів світової класики.  


Поетеса Світлана Григоренко  читала  патріотичну авторську поезію.  
Молодші члени клубу розповіли про свої  вподобання – Михайло Міщенко, студент НКПТ, майбутній ремонтник комп’ютерної апаратури,  захоплюється малюванням, моделюванням, скейтбордінгом. 


Михайло зі своїми товаришами мріє про скейтпарк у нашому місті, вдало знімає кліпи про свої захоплення і демонструє друзям. Інші учасники зустрічі–подяки, майбутні військовослужбовці поділилися своїми спортивними досягненнями та мріями. 
Цікаве спілкування, тепла, дружня атмосфера  в бібліотеці затримала молодь до самого вечора. На прощання побажали миру і спокою на всій українській землі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар