середу, 13 жовтня 2021 р.

Відеоогляд книги Миколи Оленковського «Запорозьке козацтво на Херсонщині»

     Козацтву належить особливе місце в історії нашої держави та в історичній пам'яті української нації. Саме козацтво було тією силою, яка активно впливала на історію України ХVІІ - ХVІІІст., зокрема  Херсонщину, про минуле якої можуть розказати мовчазні свідки пам’ятки археології, які приховують чимало таємниць.

     З нагоди Дня українського козацтва, методико-бібліографічний сектор Новокаховської центральної бібліотеки підготував відеоогляд книги «Запорозьке козацтво на Херсонщині». Це  видання – дослідницька  праця вченого археолога, кандидата історичних наук, Лауреата премії Вікентія Хвойки ­– Миколи Петровича Оленковського  присвячена  300-річчю заснування Кам’янської Запорозької Січі (1709-1711, 1730-1734 рр.).

    Автор книги висвітлює історичні події, пов’язані з перебуванням на Херсонщині запорозьких козаків, а саме: про морські походи запорожців  в історії Херсонщини, про Костя Гордієнка, про пам’ятки Запорозького козацтва  на Херсонщині  (Кам’янську та Олешківську Січі) та проблему збереження історико-археологічної козацької спадщини.

     Книга розрахована на вчителів історії, краєзнавців, студентів, та учнів шкіл, усіх, хто цікавиться козацьким минулим нашого краю.

            Приємного перегляду!



Немає коментарів:

Дописати коментар