вівторок, 12 жовтня 2021 р.

Бібліотечна година «Осінь бібліотечна. Новинки»

     Затишна атмосфера в Піщанській бібліотеці.. Читачі знайомляться з новими книгами, періодичними виданнями, які надійшли до бібліотеки цієї осені (тижневик «Порадник», сільськогогосподарська газета «Сад – огород», місцеві газети: «Час», «Дніпровський проспект», «Нова Каховка»).

 Гортаючи «Сад – огород», дивуються – чого тут тільки немає!.. Цікавим виявився матеріал про трави–оберіги: мало хто зна, що лаванда і герань – «грошові» рослини, сухоцвіти яких можна носити в гаманці…і «притягувати» гроші, а лемонграс допомагає бути зібраним, а над вхідними дверима варто повішати пучечок чортополоху і будинок  ваш буде захишений. А які рецепти вичитали! Лечо з огірків, огірки без оцту на зиму, яблучне варення дольками, яблучний мармелад!.. «Дайте-но мені ці газетки!.. Спробую дещо приготувати.. А ще подивлюся, як тут рекомендують яблука  зберігати до весни…»





А бібліотекар розповіла про декілька нових книг, які поповнили бібліотечний фонд. Цероман А. Кокотюхи – відомого українського майстра детективу, одного з найпопулярніших сучасних письменників, серед них гостросюжетний історичний детектив «Біла тінь» про повстанський рух 1940 – х рр… Історична  драма «Прокляття ката» В. Вальда яскраво і точно передає життя Середньовіччя, долі людей, має цікавий сюжет. А поетична збірка сучасної української поетеси Оксани Михайлюк і деякі вірші з неї здалися читачкам незрозумілими і дивними.. Але в декого з присутніх (а це -  молодша аудиторія) зацікавили…


Немає коментарів:

Дописати коментар