пʼятницю, 21 серпня 2020 р.

Майстер-клас: «Державний прапор України»


До дня Державного Прапора Україна, що відзначається 23 серпня, бібліотекар Ісакова Євгенія провела майстер-клас, для відвідувачів літнього табору школи «Соробан».

Бібліотекар розповіла історію виникнення дня Державного Прапора Україна. А саме, що свято встановлено «…На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України…» згідно з Указом Президента від 23 серпня 2004 року. У 2009 році було внесено зміни до цього указу, й засновано щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.
Державний Прапор – невід’ємний атрибут кожної країни, що уособлює самобутність та спадкоємність її державотворчих традицій. Його еволюція у своєрідний спосіб відображає багатовікові процеси розвитку, становлення та життєдіяльності державних утворень.
Ісакова Євгенія привернула увагу дітей до цікавих фактів про український прапор:
1. Український прапор змінив кілька кольорів, перш ніж прийти до звичного синьо-жовтого забарвлення — він був червоним, малиновим і червоно-синім. У 1918 році Центральна Рада на чолі з Грушевським затвердила нинішню гаму кольорів.
2. Китайська художниця Мао Мао в 1992 році попросила першого президента України Леоніда Кравчука поміняти розташування кольорів на прапорі. Таке поєднання, на думку Мао, символізувало біди для держави.
3. У 2016 році українські альпіністи встановили наш прапор на вершині найвищого вулкана світу — Охос-дель-Саладо в Андах. Його висота — 6872 метри.
4. Серед прапорів слов’янських країн тільки український і боснійський не мають червоного кольору.
За інструкціями бібліотекаря діти власноруч виготовили прапор України та вітальну листівку з днем Незалежності України.






Немає коментарів:

Дописати коментар