четвер, 5 березня 2020 р.

Всеукраїнський конкурс дитячого читання. Другий етап

04 березня в міській бібліотеці для дітей відбувся другий етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2020».




До учасників, бібліотекарів та присутніх батьків звернулася завідуюча міською бібліотекою для дітей Карпенко Валентина Іванівна.
У вітальному слові Валентина Іванівна наголосила на тому, що даний конкурс проводився з 20 січня по 04 березня 2020 року з метою популяризації читання серед дітей, виховання нового покоління, а саме: успішних, молодих людей з розвинутими комунікативними навичками, критичним мисленням, соціалізованих та самореалізованих завдяки читанню, які прагнуть розвиватися та покращувати суспільство.
Організатором конкурсу є Громадська організація «Форум видавців» за підтримки Міністерства культури, молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України, ДУ «Український інститут книги».
Для участі у Конкурсі зареєструвались 11 бібліотек  (6 публічних і 5 шкільних). Готували дітей до конкурсу 18 бібліотек, тому що була тісна співпраця і шкільних, і публічних бібліотек. Учасниками Конкурсу є учні 6-7 класів таких бібліотек Новокаховської міської ради:  Міська бібліотека для дітей, Міська бібліотека № 2, МБ № 3 (Основа), МБ № 4 (Таврійськ), Дніпрянська ЗОШ і Дніпрянська селищна бібліотека, Козацька селищна бібліотека та ліцей, Корсунська бібліотека гімназії та сільська бібліотека, Обривська сільська бібліотека, бібліотеки ЗОШ № 1 і № 5, бібліотека Веселівського ліцею і Веселівська сільська бібліотека.
За час підготовки та проведення I етапу поширилась популяризація найкращих надбань української, світової класичної та сучасної літератури серед школярів.
У першому (відбірковому)  етапі  приймали участь 84 учня (з них: 6 кл. – 51 учасник, 7 кл. – 33 учня). Звання «Суперчитач бібліотеки» отримали 13 читачів (з них: сім – шості класи, шість – сьомі класи).
Саме вони і змагалися за звання «Суперчитач міста». В результаті запеклої боротьби маємо двох переможців. Ними стали:
Кравченко Олександра – учениця  7-го класу Корсунської гімназії
Косован Варвара – учениця 6-А класу Новокаховської гімназії
Дівчатка отримали звання «Суперчитач міста» та подарунки від благодійного фонду Ігоря Кохаєва - USB-флеш-накопи́чувач, а також їм профінансовано поїздку до м. Херсон для участі у 3-му обласному етапі Конкурсу «Книгоманія».
Подарунки отримали і всі учасники  2-го етапу, а учасниці, які боролися за вихід у фінал, отримали ще й заохочувальні солодкі призи.
Дякуємо благодійному фонду Ігоря Колихаєва за стимулювання дитячого читання і побажаємо успіхів нашим переможницям!

Немає коментарів:

Дописати коментар