вівторок, 3 березня 2020 р.

Читацькі посиденьки «Зустрінемо весну калачем і підсмаженим млинцем».


Недільним  ранком у дитячій бібліотеці, теж святкують.  На абонементі старшого відділу відбулося чергове засідання клубу «Читацький кемпінг для Всезнайок» – смачні читацькі посиденьки «Зустрінемо весну калачем і підсмаженим млинцем».  На Масляну прийнято їсти млинці, які наші предки вважали символом сонця, бо вони, як і сонце, - жовті, кругленькі та гаряченькі.


Постійні відвідувачі клубу не тільки млинцями пригощалися, але й дізналися про народні традиції та звичаї, яких дотримувалися наші предки. Обряди, які відбувалися на Масляну, мали наблизити прихід тепла та багатий врожай і достаток. Тепло нас цього року тішить, а тому в останній день Сирного, чи М’ясопусного тижня і відбуваються масові гуляння з веселими іграми та забавами, а ще – з млинцями та медом.


Масляний тиждень і веселий, і радісний, але він, на жаль, короткий. Не дарма ж кажуть у народі: «Масляна, Масляна, яка ж ти мала. Якби ж тебе, Масляна сім неділь, а посту – одна!». Завтра вже початок Великого посту, а сьогодні ще й Прощена неділя. Діти просили пробачення, пригощалися гарячим чаєм та свіженькими млинцями з солодощами. А після усі дружненько побігли на гуляння в місто. Тож, смачної та веселої усім Масляної! І з Прощеною неділею!


Немає коментарів:

Дописати коментар