четвер, 5 березня 2020 р.

Бібліотекарі знайомляться з освітнім онлайн-проєктом "Дія. Цифрова освіта"

Сьогодні для бібліотечних фахівців відбулося чергове навчання. На семінарі-тренінгу «Сучасні ІТ-сервіси та компетенції працівників бібліотек» вони знайомилися з освітнім онлайн-проєктом «Дія. Цифрова освіта».



Він стартував 21 січня 2020 року на платформі EdEra. Амбасадорами цієї програми є 6000 бібліотек України, в тому числі і бібліотеки Новокаховської ЦБС.  
Працівники бібліотек дізналися, що проект має три сезони: базовий, для вчителів та для бітьків «Онлайн-безпека дітей». Побудований він за принципом серіалу, де селебріті запрошують експертів у гості та ставлять їм актуальні запитання від українців. Під час їхньої бесіди глядачі отримують відповіді на ключові питання стосовно цифрової грамотності. А саме: сплачувати комунальні, вивчити новий рецепт, впевнено користуватись смартфоном, продати старий диван, користуватися електронною поштою, надіслати повідомлення близьким тощо.



Під час практичної вправи бібліотекарі вчилися реєструватися  на олайн-платформі та ознайомилися з принципами навчання, тестування, та сертифікації отриманих знань.
Ця онлайн програма допоможе їм підвищити свою цифрову грамотність. Адже вони тепер зможуть допомагати своїм користувачам підвищити рівень комфорту життя, збільшити конкурентоспроможність, навчити їх користуватись додатковими інструментами для вирішення особистих потреб.
Здобуті знання можна використовувати в роботі, навчанні, для професійного та особистого розвитку

Немає коментарів:

Дописати коментар