понеділок, 27 січня 2020 р.

Квік-тайм: «Величний день єднання».


22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу. Саме 22 січня було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської  Народної  Республіки. Офіційно ж в Україні День Соборності відзначають з 1999 року.


З метою  формування національної свідомості читачів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення  Дня соборності України, в Обривській бібліотеці провели  інформаційний квік-тайм: «Величний день єднання». 

Відвідувачі бібліотеки обговорювали болючі питання соборності України, що вдалося, а що ні, ділилися думками щодо власного розуміння Соборності, мріяли якою Україна буде через 10 років, як зміниться країна й вони самі, також ознайомилися із кошиком, в якому  представлена література, що висвітлює тернистий шлях України до соборності, в кожній книжці додатково був представлений цікавий факт з історії нашої держави.
Такі заходи допомагають не лише краще пізнавати історію нашої держави, а й сприяють піднесенню національної свідомості. День Соборності - це нагадування про те, що сила нашої держави - в єдності українських земель.

Немає коментарів:

Дописати коментар