четвер, 29 березня 2018 р.

Тиждень дитячого читання триває

В бібліотеках міста триває Тиждень дитячого читання. 


На абонементі молодшого відділу міської бібліотеки для дітей була представлена нова книжкова виставка-рекомендація: «В нашім домі новосели і цікаві, і веселі».
Хто не любить новеньку книжечку! Новенькі сторінки, цікаві малюнки. Саме новими книжками поповнились фонди бібліотеки напередодні Тижня дитячого читання. 
Бібліотекарі розповіли дітям про нову літературу. І запропонували своїм активним читачам передивитись книжки і вибрати для читання найкращу. 
Діти радо взялися за діло, тим більше, що допомагала їм бібліотечний волонтер Ангеліна Басова. 
Такі розділи виставки, як «Сучасні українські письменники дітям» та «Книга з продовженням» виявились найбільш цікавими для маленьких читачів. Джуді Муді, Геройський Вовчик, принцеса Маляка та інші сучасні герої переїхали на деякий час в нові домівки, щоб покликати  своїх читачів до нових захоплюючих пригод.





 Читачі старшого відділу міської бібліотеки для дітей мали нагоду ближче познайомитись із періодичними виданнями, які цього року отримує бібліотека. Бібліотекарі читальної зали влаштували незвичний бук-фреш під назвою «Міс Газета і Містер Журнал».


«Містерів» бібліотека отримує більше: тут і «Жасмин», і «Юная леди»; «Колосок» і «Дружболандия», а також журнал «Барвінок». «Міс Газета» одна – «Колосочок», що є додатком до природничого журналу «Колосок». Діти дізналися про перший у світі журнал для дітей, який побачив світ у 1751 році у Лондоні та про те, що слово «журнал» має французьке походження. Школярі відкривали для себе нове та із задоволенням усі разом відповідали на запитання пізнавальної вікторини, складеної за сторінками дитячих часописів. А, оскільки канікули в самому розпалі, то за кожну правильну відповідь ерудити отримували солоденьке – поживу для розуму. Найбільше «конфетоодиниць» отримали Ангеліна Басова – учениця II(6)-А класу гімназії та Третьякова Анастасія – учениця 8-го класу ЗОШ № 4. На додачу, дівчатка отримали в подарунок «сюрпризи», які є у кожному номері журналу для сучасних дівчат «Юная леди».

В цей же день у молодшому відділі міської бібліотеки для дітей зібрались члени клуба «Книгочитограйка» на чергове засідання присвячене квітам України – народознавчу вікторину «Квіти рідної України».
 

Весна прийшла у цьому році із запізненням. І, нарешті, зявились перші квіти. Діти за допомогою електронної презентації вгадували українські народні і літературні загадки про відомі квіти: троянду, ромашку, волошку а от мальва стала для декого з присутніх чудовим відкриттям.


Бібліотекарі молодшого відділу підготували контурну карту України. І маленькі читачі разом  з  волонтерами старшого відділу Басовою Ангеліною і колишніми «книгочитаграйчиками»: Марковець Юлею та Зубенко Сонею наклеїли на
Дитячі руки створили диво! Миру тобі наша країна! Ось що хотіли побажати маленькі читачі своїм колажем.

Міжнародний день птахів відзначається кожен рік першого квітня. Міська бібліотека №3 разом з бібліотекою ЗОШ№6 провели пізнавальну вікторину «пташиний дивосвіт України» для учнів 2-А та 2-Б класів ЗОШ№6.
Шкільний бібліотекар Мерна Лідія Михайлівна розповіла , що птахом року в Україні визнано дикого лісового голуба, який має назву припутень. Вона розповіла дітям як він виглядає, чим харчується, яке у нього гніздо та про його пташенят.
Бібліотекар міської бібліотеки №3 Нагаєць Іраїда Олександрівна зробила інформаційний огляд літератури яка є у фонді бібліотеки з цієї теми. Була оформлена тематична полиця «Увага! Птахи!»
Потім бібліотекарі разом провели вікторину, по черзі задаючи питання школярам. В кінці заходу другокласники переглянули відеофільм про птахів України.
      Захід мав пізнавальну мету. І це вдалося – діти більше дізналися про птахів своєї рідної країни.


Немає коментарів:

Дописати коментар