середу, 28 березня 2018 р.

Весняні канікули юних читайликів

У міській бібліотеці для дітей триває Тиждень дитячого читання. Весело і корисно проводять тут свої весняні канікули  юні читайлики. Кожного дня діти пізнають нове, відвідуючи цікаві заходи.

25 березня протягом дня під час етичного марафону "Етикет від А до Я" вивчали етикет.
Доросліші читачі знайомилися з «етикетними» книжками та статтями з періодичних видань, обговорювали різні ситуації, які трапляються з ними кожного дня.
А ось менші – знайомилися з етикетом через орігамі. Разом з бібліотекарями і журналом «Дружбаландія», діти вчилися оригінально і красиво складати серветки, слухаючи розповідь про тонкощі столового етикету.


Читачам, які не змогли завітати до дитячої бібліотеки, бібліотекарі нагадують, що кожного дня вони повинні користуватися: мовним етикетом, етикетом в транспорті і громадських місцях, правилами поведінки за столом.

26 березня у відділі для дошкільників і учнів 1-4 класів  на літературну вікторину за улюбленими казками Г.Х. Андерсена зібрались діти, які дуже люблять казки.  




Вони розгадали кросворд. Кращими в цій номінації були однокласниці і подружки Марина Бакай та Ліза Габунія. Витягли заморочки з чарівного мішечка, тут відзначились сестрички Курбатови Марія та Ксенія. А от у конкурсі «Крокодил» відзначилась бібліотечний волонтер, яка вже не перший раз допомагає бібліотекарям, Ангеліна Басова та її сестричка Маргарита, що проявила себе і у конкурсі «Заморочки з бочки». Маргоша, так її ласкаво всі називають, виявилась кращим знавцем казки «Непохитний олов’яний солдатик». Всі діти отримали смаколики.

27 березня у міській бібліотеці для дітей відбулась презентація  книжкової виставки – портрета «Видатний педагог - творець».
Перший розділ має назву: «Творча спадщина В. Сухомлинського», тут можна познайомитись з книгами видатного українського педагога.
Другий розділ – «Золотий фонд педагогічної літератури». В цьому розділі педагоги можуть знайти поради з таких журналів, як  «Початкова школа» і «Розкажіть онуку» за різні роки.
Третій розділ - «Твори для дітей» адресовано маленькім читачам та їх батькам.
Вшанування пам’яті і літературу про особистість В.О. Сухомлинського можна знайти у розділі «Незабутній вчитель і наставник»
І останній розділ має назву «Відгуки та малюнки дітей на прочитані твори».




Активні читачі бібліотеки написали і намалювали відгуки на  прочитані казки Василя Сухомлинського. 
Під час канікул їх із задоволенням переглядають і інші читачі бібліотеки, як наприклад, родина Татарінових. Бібліотекарі молодшого відділу вдячні  своїм колегам - бібліотекарям школи №10 та школи №4 Ольховій Н.О. і Верішко Н.В та класному керівнику 3-Б класу гімназії Головко І.В за допомогу з відгуками.


Немає коментарів:

Дописати коментар