четвер, 22 березня 2018 р.

"Читати – це мудро! Читати – це модно!"

В Таврійську бібліотеку в рамках Тижня дитячого читання на свято кращого читача бібліотеки завітали учні 5-Б класу ЗОШ №5 – самого читаючого  і активного. Бенефіціантами стала п’ятірка самих активних користувачів бібліотеки: Рожко Андрій, Лукіна Богдана, Рослякова Мілана, Бриль Аліна та Колісніченко Святослав. Завданням дітей було провести рекламу улюблених книг так, щоб їхні однокласники захотіли їх прочитати. І бенефіціанти зробили це чудово. Андрій презентував серію книг "39 ключів", Богдана – "500 найцікавіших питань та відповідей щодо народів України", Аліна – книгу сучасного українського автора С.Гридіна "Федько у пошуках Чупакабри", Мілана – "Зварю тобі борщику" Зірки Мензатюк, Святослав - книгу відомого британського дитячого письменника І. Вайброу "Капосну книжку Малого Вовчика". Ще бенефіціанти розповіли про себе: їм ніколи сумувати, вони займають активну життєву позицію, добре навчаються, відвідують гуртки танцю, англійської мови, мають веселі характери, спілкуються з однолітками, а ще в наш вік комп’ютеризації цінують і люблять книгу. Їх кредо:"Читати – це мудро! Читати – це модно!"
Самим активним читачем в класі був визнаний Рожко Андрій, він прочитав 41 книгу в міcькій бібліотеці за 2017-2018 рр.. а бібліотекар ЗОШ №5 Приз В.А. повідомила, що він кращий читач шкільної  бібліотеки!  А ще виявилось, що Андрій і сам уже пише казки і вірші. Про це розповіла їх класний керівник і дбайливий наставник Веснянко Л. В.
Завідуюча бібліотекою Ярова В.М. вручила бенефіціантам призи і побажала їм в наступному році стати учасниками конкурсу "Найкращий читач України". Потім бібліотекар Півторак І.В. провела презентацію нового  видання "27 причин читати книгу." Вона приваблює яскравими ілюстраціями, цікавим текстом, а ще у ній є список 27 книг – дійсно "золотої полиці" світових бестселерів, які повинна прочитати кожна дитина, щоб стати справжньою Людиною.
Діти познайомилися з компютерним видом реклами книги буктрейлером на книгу С.Гридіна "Федько у пошуках Чупакабри". Представлена увазі дітей        виставка новинок літератури зацікавила їх. Кожен зміг вибрати книгу собі до смаку, а хто ще не був записаний в бібліотеку, став її користувачем.
Бенефіс пройшов на "Біс!" Адже гасло бібліотеки звучить так:"Читайте! І нехай у вашому житті не буде жодного дня, прожитого без книги!"


Немає коментарів:

Дописати коментар