четвер, 29 березня 2018 р.

Дитячий бібліо-експресс

У бібліотеках міста триває Тиждень дитячого читання.
У міській бібліотеці №2 він розпочався із «Дефіле періодичних видань» для учнів 2-Б класу ЗОШ №10. Бібліотекарі розповіли про походження першого журналу для хлопчиків та дівчаток, зробили його макет, аби діти побачили, який вигляд мав цей журнал, а також познайомили із сучасними журналами, які отримує бібліотека в цьому році. Ніхто із учнів не залишився байдужим після перегляду цих яскравих видань, в яких так багато цікавинок на різні смаки. Наприкінці заходу діти змогли дати відповіді на «хитрые задачки» із цих журнальчиків та отримати солодкі подарунки.





Потім міська бібліотека №2приймала у себе дошкільнят з дитячого садочку «Черемушки», які в майбутньому стануть читачами бібліотеки. 
Що таке «книжковий храм», які книги читали наші пращури, як вести себе в бібліотеці і як орієнтуватися в бібліотечному просторі – все це та багато іншого, малеча почула від бібліотекарів. 
Діти відповідали на задані питання – чому в цьому місці не можна бешкетувати, чому і як треба берегти книгу. Дізналися, що в бібліотеці книги не тільки зберігаються, але й видаються до дому на деякий час. А ще можна, разом зі своїми друзями почитати цікаві енциклопедії, словники, пізнавальні книги, погортати сторінки веселих і яскравих журналів та пограти в пізнавальні ігри.


Бібліотекарі зробили все, щоб маленькі гості відчули себе справжніми користувачами бібліотеки.  

Щоб цікаво і з користю провести свій вільний час на канікулах у міській бібліотеці №2 бібліотекарі підготували для дітей книжкову виставку «На горизонті НЛО. Нові літературні об’єкти»


Немає коментарів:

Дописати коментар