вівторок, 13 березня 2018 р.

Поговоримо трішки про пухнасту кішку

Під такою назвою відбулося чергове засідання клубу «Читацький кемпінг для Всезнайок» у секторі абонементу для учнів 5-9 класів міської бібліотеки для дітей.
01 березня у світі шанують ЇЇ Величність – Кішку, що веде свій родовід від лісового кота, який мешкав колись на Далекому Сході.
Нині у світі близько 400 млн. котів. 2/3 часу зі свого життя кішка спить, але в той час, коли вона бадьора, то має здатність бігати зі швидкістю до 50 км за годину, бачить у темряві у 7 разів краще, ніж людина, нюх має у 14 разів сильніший за людський. А ще котячий хвіст здатен розповісти про настрій кішки та ще допомагає їй підтримувати рівновагу.
Бібліотекар Носенко Ольга Анатоліївна розповіла дітям не тільки про цікавинки, а й про те, як правильно годувати та лікувати домашніх улюбленців, в які ігри з ними грати, який будиночок вибрати.
Діти дізналися, що у найстаріших бібліотеках світу завжди мешкали коти, присутність яких, насправді, мала суто практичне значення – захищати літературні скарби від мишей та щурів.
До речі, побував на зустрічі у клубі справжнісінький кіт на прізвисько Сєня, який докладно познайомився і з фондом, і з конкретною літературою, пригрівши собі містечко на книжковій полиці.
Цікаво, що серед письменників, що не уявляли свого життя без муркотливих компаньйонів були Марк Твен, Едгар По, Ернест Гемінгвей, Едгар Берроуз.
Діти познайомились  з представленою літературою на предметній тематичній полиці «Цікаве про котів», а ще розповідали про своїх домашніх улюбленців, які не перестають нас дивувати і якими ми ніколи не перестаємо захоплюватися та милуватися.  
Потім уся дітвора дружно ловила Сєню серед книжкових полиць.

Немає коментарів:

Дописати коментар