середу, 14 лютого 2018 р.

День закоханих у бібліотеці

 «Щоб серця коханням наповнювалися». Під такою назвою пройшло засідання молодіжного літературно-музичного клубу «Натхнення» до Дня закоханих в юнацькій бібліотеці.
Тут зібралися постійні члени клубу, раділи одне одному та новим гостям. Звучала музика, слухали романси,  читали свою авторську поезію (Марія Єщенко, Данило Бєлаш, Олексій Арсенюк, Олександр Тепляк), сонети Шекспіра (Валерія Куркіна), поезію Сергія Есеніна, Едуарда Асадова (Баєва Вероніка, Котельникова Анастасія), Василя Стуса (Передерій Іван), Володимира Сосюри, сучасних  молодіжних поетів (Олена Провоторова, Світлана Єщенко). Філософію кохання намагалися донести  до юнацтва Роман Тищенко та Андрій Юхно.
Провідний бібліотекар Марія Федотова підготувала книжкову полицю «Кохання врятує світ». А також, розповіла про трагічне кохання Марусі Чурай до Бобренка Гриця за історичним романом у віршах  Ліни Костенко. З піснями Марусі Чурай рушали у походи козацькі полки гетьмана Богдана Хмельницького. Ці пісні співав і співає український народ. Велике кохання і жорстока зрада, трагічна смерть милого і суд громади, драматичне, з філософським осмисленням життя легендарної Марусі Чурай – цю інформацію молодь сприймала з цікавістю та співчуттям.
Знаходили спільну мову, спілкувалися, виготовляли  гарні кольорові листівки для своїх коханих, матусь. Творчо підійшли до справи, висловлювали побажання друзям: бути собою, прагнути розвиватися, навчатися,   займатися тим, що приносить радість, бути вдячними долі, любити і цінувати себе, все навколо себе, кожну хвилину життя і дозволити любити себе.


Розпочався день 14 лютого в міській бібліотеці для дітей з візиту учнів II(6)-А класу гімназії, які прийшли на бібліотечний урок  «Довідковий апарат бібліотеки». Добре, що фонд бібліотеки має на сьогодні багато нових книжок, які бібліотекарі охоче представили дітям: словники,  довідники,  енциклопедії. Звичайно, не забули привітати своїх гостей і з Днем закоханих.
Опівдні розмову про кохання у міській бібліотеці для дітей вели з учнями V(9)-Б класу гімназії, що завітали на літературно-мистецький салон «Така любов буває раз в ніколи…» Хтось із великих колись сказав «Справжні почуття ніколи не закінчуються, тому що ніколи не вмирають…» Бібліотекарі спробували розкрити своїм юним гостям істину цих слів, розповівши їм про історії кохання людей, які пережили любов, «яка буває раз в ніколи…» Лунала на заході музика російського романсу, висока поезія Володимира Сосюри, Ліни Костенко, Олександра Пушкіна, Вільяма Шекспіра.  Можливо, приклади кохання тих, хто залишив історії свого кохання у віках надихнуть юних гостей на великі вчинки в ім’я любові.

   У бібліотеці для дітей відбулося засідання клубу:  Поетичні хвилини «З любові починається життя». Учні ознайомились з легендою про християнського священника Валентина, який таємно вінчав усіх закоханих за що й був страчений 14 лютого 269 року. Він став покровителем усіх закоханих. Діти дізналися як Валентинів день святкується в Англії, Польщі, Німеччині, Італії, Україні та в якій країні свято офіційно заборонено.

Наприкінці заходу діти з великим задоволенням читали свої улюблені вірші про кохання В.Симоненка, В.Сосюри, Е.Асадова та І.Франка. 
Минуще все, любов лиш вічна..
Міліють ріки, душі і слова.
І лиш вона пронизує сторіччя,
Перецвітає й знову ожива. 

Зі святом усіх закоханих вирішили поздоровити своїх близьких члени дитячого клубу «Журавлик» міської бібліотеки №2. А щоб створити їм приємний та гарний настрій діти виготовили своїми руками святкову коробочку, яка чудово доповнить їх шоколадні подарунки. Бібліотекарі також поздоровили дівчат зі святом і побажали, щоб їхні серця завжди були сповнені нескінченним, як космос, коханням.


До Дня Валентина у міській бібліотеці №3 оформили книжкову літературну вітрину «Любов – душі найвищий злет».

Складається вона з трьох розділів:
Перший - «Валентинки від серця» - містить літературу про кохання і про те як своїми руками зробити валентинки.
Другий – «Кохання в класичній літературі» - зібрав українську (Карплюк «Гіркий мед», Чемерис «Анна Київська», Я. Баш «Гарячі почуття» та інші) та зарубіжну любовну класику (Ш. Бронте «Джен Ейр», А. і С. Голон «Анжеліка», Дж. Голсуорсі «Темна квітка» та інші).
Третій – «Дивоквіт любові» - присвячений поезіям, що оспівують кохання.
Бібліотекарі знайомили користувачів здебільшого старшокласників,з виставкою.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар