пʼятницю, 9 лютого 2018 р.

Чари кохання.

Ну що сказати про любов?
Це таїна зими і літа,
Яка вже начебто відкрита,
Яку ми відкриваєм знов.
Вадим Крищенко.

09 лютого до Центральної міської бібліотеки завітали восьмикласники ЗОШ №4 на романтичний калейдоскоп «Немає життя без любові», присвячений дню Святого Валентина. Валентинів день, День Закоханих – світське свято, яке святкують у багатьох країнах світу 14 лютого. Валентинів день святкують усі - і дорослі, і діти. З родиною, з друзями. Святкують з давніх пір.
Захід розпочали з декламування вірша Вадима Крищенка, який лунав під акомпанемент тихої класичної мелодії. Бібліотекарі Сембратович С.Л. та Акулова В.М. провели ціле дослідження величного почуття – кохання. «Бо що може бути більш приємне, солодке і животворне, ніж любов?», - писав Григорій Сковорода.  Розповіли легенду про християнського священика Валентина, який жив у Римі за часів імператора Клавдія ІІ Готського (ІІІ ст.. від Р.Х.), який видав наказ про заборону одружуватись воїнам. Але Валентин таємно вінчав усіх закоханих. За що й був страчений 14 лютого 270 року. Так Валентин став покровителем Дня Закоханих.
Не оминули своєю увагою й богинь давньогрецької і римської міфології – Афродіту й Венеру, та їхніх синів-пустунів – Ерота, Амура (Купідона), які вражали серця закоханих золотими стрілами. А у язичницькій міфології давніх слов’ян вважалось, що за кохання відповідає богиня – Лада.
Любов і кохання – це вічна тема музики, поезії, сенс життя. На протязі заходу молодь переглянула слайд презентацію, а у продовж заходу лунали рядки із лірики видатних поетів, які оспівували кохання – Крищенко В., Симоненко В., Сосюра В., Франко І. та ін.  
Потім з минулих часів плавно перейшли до сучасності: розповівши, як Валентинів день святкується в Англії, Італії, Німеччині, Польщі, Україні. Наприклад, Німці вважають Валентина покровителем психічно хворих, прикрашають в цей день всі лікарні червоними стрічками, а в каплицях проводять спеціальне Богослужіння.
Присутнім запропонували вікторину на найкращого знавця дня Святого Валентина. За участь у ній молодь отримала у подарунок сердечка власноруч виготовлені бібліотекарями.
Любов - це прекрасне почуття, це почуття, що творить чудеса, що робить людину сильною, чистою, доброю, зарядженою позитивом!
Тільки почуття закоханості змушує горіти серця відвагою, розквітати чарівною квіткою, вимовляти прекрасні слова!
Нехай же світом править ЛЮБОВ!

З Днем Святого Валентина!

Немає коментарів:

Дописати коментар