четвер, 22 лютого 2018 р.

Ми довго будем пам'ятати І вам забути не дамо.

До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав в юнацькій бібліотеці відбулася година пам’яті «Афганістан – незгасаючий біль».
Працівники бібліотеки запросили учнів Новоокаховського ПТЕЛ (на чолі з майстром Сніжаною Евсіховою) та Рудинець Володимира Валерійовича воїна-інтернаціоналіста, учасника бойових дій який у складі обмеженого контингенту радянських військ проходив службу на території Афганістану. Він поділився нелегкими спогадами про ту страшну чужу війну. Афганістан став синонімом людського горя з присмаком смерті: палюче сонце зранку, спекотний вітер і пісок, що не давав дихати.

Це пекло назавжди закарбувалося у свідомості тих, хто його пережив. Та скільки б не минуло років, не зітруться із пам’яті імена воїнів-героїв. За кожним – свій життєвий подвиг, своя доля. Володимир Валерійович згадав своїх товаришів, прочитав вірш до матері «Кохана жінка», яка щирими молитвами та незримими зв’язками зберегла свого сина. Звучали пісні: «Прийшов наказ», «Пам'ять», «Прощай», переглянуто уривок з кінофільму «Девята рота»
Марія Федотова, провідний бібліотекар підготувала і провела презентацію книжкової полиці «Місце подвигу – Афганістан». Низько вклонімося матерям, які чекали, але так і не діждалися своїх синів. Наближаймо мир, в ім’я майбутнього без воєн. Адже четвертий рік у нашій країні триває неоголошена війна.
Марія Михайлівна нагадала присутнім, що 20 лютого Україна вшановує Пам’ять Героїв Небесної Сотні. Вона розповіла про Героїв Небесної Сотні, звернувши увагу молоді на тематичну поличку «Четверта річниця Євромайдану» де представлена література про ті пам’ятні для нас дні. Студенти переглянули фрагменти історичної хроніки подій, що відбувалися на Євромайдані. Живі завжди в боргу перед мертвими. Молодь має знати історію своєї країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар