пʼятницю, 8 грудня 2017 р.

«Будуть зорі так само горіти на обрії…».

Україно моя, далі, грозами свіжо пропахли,,
Польова моя мрійниця, крапля у сонці з весла,
Я віддам свою кров, свою силу і мужність до краплі,
Щоб з пожару ти встала, тополею в небо росла.
А.Малишка
]Все своє життя, свою душу, силу, свою творчість віддав рідній Україні видатний український поет – Андрій Малишко, 105-річницю з дня народження якого ми відзначаємо в цьому році.
Міська бібліотека №3 разом з бібліотекою ЗОШ№6, вшановуючи поета провели поетичний альбом «Будуть зорі так само горіти на обрії…». Захід пройшов у шкільній бібліотеці для учнів 7-Б та 9-А класів.

У вступному слові вчитель української мови та літератури – Ткачук О.І. розповіла що його твори вчать любові до Батьківщини, допомагають розширити кругозір.
Бібліотекарі міської бібліотеки №3 Нагаєць І.О. та Кравченко Н.П. розповіли про життєвий та творчий шлях А.Малишка, звернувши увагу присутніх на те , що багато віршів поета стали піснями і сприймаються як народні. Тож в українську літературу  він увійшов як поет-пісняр.
Пісні: «Вчителько моя», «Київський вальс», «Пісня про рушник», «Стежина» діти прослухали у запису, а ще переглянули невеликий відеофільм присвячений поету.
Мерна Л.М., бібліотекар ЗОШ №6 провела огляд літератури про поета та його творчість, що була представлена на книжковій виставці присвяченій ювіляру та запросила дітей завітати до міської бібліотеки №3 та шкільної бібліотеки, де вони матимуть змогу більш детально ознайомитися з рекомендованими виданнями.

Завершився захід виразним читанням віршів А.Малишка у виконанні дітей і ведучих заходу. Нагаєць І.О. прочитала власний вірш-присвяту поету.

Немає коментарів:

Дописати коментар