понеділок, 11 грудня 2017 р.

У дружбі з законом

Тиждень права триває. Сьогодні, 11 грудня 2017 року, центральна міська бібліотека запросила до себе студентів Новокаховського агротехнічного коледжу щоб поговорити про права людини, приєднавшись таким чином до міжнародної спільноти, яка 10 грудня відзначала День прав людини.
Бібліотекарі нагадали присутнім історію Міжнародного дня прав людини, згадали основні принципи Загальної декларації прав людини і розповіли про різноманітні установи та організації які створені, зокрема в Україні, для дотримання державою прав особистості.
Працівника однієї з таких установ, а саме «Новокаховського бюро правової допомоги» бібліотекарі запросили на свій правовий квіз "У дружбі з законом". Іван Сергійович Гладишенко повідомив які правові питання допоможе вирішити бюро і на прикладах пояснив, як треба себе поводити неповнолітнім у різних життєвих обставинах.
Для того щоб зрозуміти,  що запам’ятала молодь, працівники бібліотеки  запропонували пройти тест на знання Конституції. Деякі питання викликали у молоді суперечки, але вони зрозуміли що закони потрібно знати і користуватися ними у житті.


В рамках Тижня права міська бібліотека №2 провела заходи в ЗОШ №10 і ЗОШ №3. Учні 2-го і 3-го класів взяли участь у брейн-рингу «З героями казок по статтях Конвенції». На початку заходу дітям запропонували заглянути у скриньку, щоб побачити там найцінніший скарб планети Земля. Бібліотекарі приховали в ній чарівне дзеркало. Кожен побачив себе і зрозумів, що він і є тим самим скарбом. Потім розповіли історію про дівчинку, яка допомогла відшукати відповідь на запитання: «Що необхідно кожній дитині для повноцінного життя та розвитку?» Звичайно ж, права. Також учні пронумерували черепашок зі словами і отримали вислів, який несе інформацію про те, що таке обов’язок. А гра-розминка «Права та обов’язки дітей» ще раз закріпила знання школярів. Без труднощів вони відокремили права від обов’язків. На завершення діти позмагалися у казковій правознавчій вікторині, визначили де були порушені права казкових героїв і допомогли вирішити їхні проблеми.






Найважливіше, що діти винесли з цього заходу – це те, що прагнучи відстояти свої права, не можна порушувати права інших.

Немає коментарів:

Дописати коментар