середу, 6 грудня 2017 р.

Добро може робити кожен!

05 грудня – Всесвітній день волонтерів. Загалом у світі цей день називають Міжнародний день добровольців . Це свято відзначається щорічно з 1985 року, коли Генеральна Асамблея ООН запропонувала урядам відзначати саме цей день, як день добровольця. Згідно статистичних даних, оприлюднених ООН, по всьому світові нараховується близько 140 мільйонів волонтерів, що допомагають на безоплатній основі всім людям, які цього потребують.
З недавніх пір це свято важливе для багатьох-багатьох українців, тому що  Україна – єдина країна в світі, де цей день переходить у День збройних сил. Волонтери допомагали вистояти Майдану, а з початком російської агресії розгорнули широкомасштабну програму підтримки українських захисників.  Волонтери  – це мобільна резервна армія України. Скільки волонтерів в Україні – порахувати складно. Іноді здається, що вся країна допомагає армії, переселенцям, хворим та пораненим.
Саме про такі важливі речі говорили  бібліотекарі міської бібліотеки для дітей своїм читачам – учням  I(5)-А класу  гімназії, які завітали на зустріч-презентацію «Добро може робити кожен».

Та ще в День волонтера працівники міської бібліотеки для дітей  шукали бібліотечних волонтерів, які б могли стати членами нової бібліотечної бригади, щоб взяти участь в обласній волонтерській акції  «Мрій! Читай! Досягай!», яка  стартує в цьому році і триватиме до 2022 року. Саме тому бібліотекарі зранку побували у гімназії, щоб розповісти про старт акції учням, а під  час зустрічі у бібліотеці, розповіли та показали читачам відео-звіт про десять років волонтерської праці, які пройшли разом із різними поколіннями читачів, що вже закінчили школу, подивилися ще й відеоролик, який колись бібліотекарі готували до виступу бригади «Бібліоальпіністи» у Херсоні.


Волонтери – це  люди з великим та добрим серцем. Саме таких шукає міська бібліотека для дітей. Закінчилася зустріч казкою та віршиком про добро та доброту. 

Бібліотекарі дитячого відділу міської бібліотеки №2 відвідали ЗОШ №10 і СЗОШ №8 аби розповісти учням 5-х та 6-х класів про часи виникнення волонтерського руху, про те, що волонтерство засновується на добровільності, співчутті, глибокій повазі до всіх людей. Волонтери присвячують свій вільний час суспільним справам, не чекаючи винагороди. Дуже часто ризикують своїм життям, беручи участь у ліквідації наслідків глобальних катастроф. Все це зараз відомо дітям, але не всі учні знають, що бібліотеки також використовують ідеї волонтерства. Тому бібліотекарі підготували листівки для дітей і запросили долучитися до волонтерської бригади, яка приймає участь у бібліотечній акції на підтримку дитячого читання «Мрій! Читай! Досягай!» аби прищепити малечі любов до книги. 




Добро може робити кожен!


Немає коментарів:

Дописати коментар