пʼятницю, 29 грудня 2017 р.

Новорічний серпантин

13 січня ми святкуємо свято Меланки, а 14 січня-свято Василя. Саме на ці свята діти щедрують бажаючи господарям здоров’я та щастя, а добрі люди пригощають дітлахів цукерками та солодощами.



29 грудня у міській бібліотеці для дітей відбулась остання зустріч членів клуба «Книгочитограйка» у 2017 році. Діти поспілкувались, записали колядки та щедрівки, і звичайно зробили поробки – маленьких янголів та сніжинки, щоб прикрасити вдома свої вікна. Щасливого, Вам Різдва і гарного настрою! Відчиняйте двері та зустрічайте наших колядників!


Християнська легенда розповідає, що сніговики — це янголи. Адже сніг — дар з неба. Ці зимові герої передають Богові прохання людей. Тому зі «свіжого» снігу ліпили маленького сніговичка і шепотіли йому сокровенні бажання. Вважалося, як тільки фігурка розтане, бажання буде доставлено на небеса та неодмінно здійсниться.
Сніговички «стали» добрими героями новорічних казок, з’явилися на вітальних листівках та завоювали любов дитячих сердець.


Ось і бібліотекарі міської бібліотеки №2 запросили дітей природничого клубу "Журавлик" аби розповісти їм незвичайну і дуже цікаву історію сніговика та відкрити таємницю його появи на світ, а також виготовити своїми руками зимового красеня.

Учні третіх класів Дніпрянської загальноосвітньої школи у супроводі класних керівників завітали у гості до селищної бібліотеки на святкову розвагу – новорічний серпантин.
Півтори  години у бібліотеці пройшли непомітно.  Діти дізналися, що Новий рік людство святкувало і 1 березня, і 1 вересня, а 1 січня зустрічати початок року українці будуть у 318 раз, звідки розпочалися традиції святкування, познайомилися з книжковою тематичною поличкою, відгадували загадки та ділилися своїми сімейними традиціями. У подарунок бібліотеці діти принесли новорічні прикраси, які зробили своїми руками  разом з вчителями, а  подарунком від бібліотеки став  перегляд мультфільму «Хранители снов».


Після розваг всі відвідувачі мали гарний  святковій настрій та плани на нові зустрічі в наступному році.


Немає коментарів:

Дописати коментар