понеділок, 21 березня 2016 р.

Блакитна краса планети

  19 березня  бібліотекарі  читальної  зали центральної бібліотеки запросили гостей на свято «Блакитна краса планети», присвячене Міжнародному дню води, який започатковано Генеральною Ассамблеєю  ООН і відзначається з 1993 року кожного року 22 березня.
   Коло питань, яке було розглянуто: що таке вода, роль води в житті людства, вплив думок на структуру води. Також були розкрито: фізико-хімічні властивості води, яку воду потрібно пити та  вплив музики на воду і людину, яка її споживає.

    Козак Т. Ф., голова громадської екологічної організації «Мама-86», поділилась результатами досліджень питної води в місті та прилягаючих  територіях; розповіла присутнім про небезпечний стан водних ресурсів Херсонщини.
    Лейтмотивом заходу був заклик: «Бережіть водні ресурси рідного краю!» 

«Реве та стогне Дніпр широкий..» - саме ці рядки класика української літератури Тараса Шевченко одразу спадають на думку при згадці про Дніпро. Ця річка стала своєрідним символом усієї країни, природним багатством та історичною пам’яткою.
23 березня членів клубу «Краєзнавець» чекав  відео-круїз «Що я знаю про Дніпро». Бібліотекар міської бібліотеки №2 Рядних І.Л. розповіла про річку Дніпро, адже наше місто стоїть на її берегах. Відомості про історичне минуле, про флору та фауну, водосховища,мости,природні заповідники та багато іншого, що пов’язано з Дніпром  - стало цікавою темою чергового засідання.




Немає коментарів:

Дописати коментар