четвер, 24 березня 2016 р.

Всеукраїнський Тиждень дитячого читання розпочато

В рамках Всеукраїнського Тижня дитячого читання в бібліотеках ЦБС проходять цікаві і різноманітні заходи. 23 березня в читальній залі старшого відділу міської бібліотеки для дітей відкрив свої двері незвичайний магазин, який бібліотекарі так і назвали «Бібліоцукерня: вітамінки настрою».
Завітали до бібліотеки у гості учні дев’ятого класу гімназії, щоб «продегустувати»  нові книжки, якими поповнився бібліотечний фонд. Загалом, це був «український» день, бо читачі знайомилися із літературою про Україну та українців, але «смакувала» молодь й сучасні книжки про ровесників, де й «про те саме, й про проблеми» (саме так запитували у бібліотекарів дівчатка про такі книжки). А кожна книжка викликає певний настрій. Про свою країну та її видатних синів слухали діти з повагою та гордістю; розповідь про незвичайні куточки України викликала захоплення та цікавість; вірші Ліни Костенко читали з ніжністю, слухаючи задумливо та, замислившись про щось своє.



Обговорюючи прочитане, дітям ставилися питання, за відповідь на які вони забирали собі цукерку, прикріплену до книжки, що містила відповідь. І хоч уже дев’ятикласники, та настрій панував веселий, як у малечі. Адже і про корисне слухали, й смаколики отримали.


25 березня бібліотекарі міської бібліотеки №2 запросили учнів 4-Б класу СЗОШ №8 до літературного кафе «Майстри пера дітям». Бібліотекар дитячого абонементу Усачова В.О. познайомила дітей з творчістю дивовижної жінки, «Андерсена нашого часу», дитячої письменниці – Астрід Ліндгрен. Багато цікавого дітлахи почули про дитинство авторки, з під пера, якої вийшло близько 80 творів для дітей. Дізналися також про історію виникнення найпопулярніших героїв книг, таких, як: "Пеппі ДовгаПанчоха", "Карлсон", який живе на даху. Багато посмішок викликали, зачитані найвідоміші цитати з її книжок. Також хлопчики та дівчатка мали можливість відвідати хоча б віртуально, за допомогою презентації, дитячий музей казок Астрід Ліндгрен. Наостанок, для закріплення матеріалу, діти відповіли на питання вікторини по творам письменниці.   



В Новолагерській сільській бібліотеці Тиждень розпочався 26 березня, заходом під назвою вечір загадковий «У світі книги». На заході діти різного віку демонстрували свої таланти не лише як читці віршів, уривків з творів, прислів’їв та приказок, висловлювань відомих людей про книгу та читання, а ще й як актори, розігруючи сценку про те, як читачам слід поводитися з книгами. Було весело, і якось по-домашньому, загадково затишно.




Немає коментарів:

Дописати коментар