четвер, 31 березня 2016 р.

На побачення з книгою і бібліотекою

Міська бібліотека для дітей запросила своїх користувачів на побачення з книгою і бібліотекою під час весняних канікул, запропонувавши їм цілу низку цікавих розважально-пізнавальних заходів в рамках Тижня дитячого читання. Діти-волонтери міської бібліотеки для дітей з черговим візитом побували у дитячому садочку «Казка». В цей день, який мав назву: «Література – як мікстура: бібліотерапевтичні посиденьки», в садочку було особливо весело та гамірно: спочатку малеча слухала українське слово, а потім усі разом гралися в ігри. Волонтери, які мають неабиякий досвід спілкування з малими дітками, так захопили їх та захопилися самі, що навіть затримали мам і тат, які прийшли забрати своїх дітей – дітвора веселилася та розважалася з задоволенням. Дякуємо за такі «посиденьки» волонтерам Кирилові Єзерському та Даниловій Юлії – учням  Новокаховської гімназії.

Дорослі волонтери бібліотеки, молоді педагоги, які навчають дітей у гуртку «Умілі руки: український оберіг» Павлушенко Наталія та Лепська Ольга провели майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки на виставці декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва, що проходила у картинній галереї в рамках звітного концерту творчих колективів міста «З ЛЮБОВ’Ю ВІЧНОЮ ДО ТЕБЕ, УКРАЇНО!»


Читачі, які завітали до читальної зали для 5-9 класів, мали можливість познайомитись та пограти у гру «50-ти зірковий ігроленд», подаровану бібліотеці за участь в обласному інтелектуальному турнірі «Ігри патріотів Херсонщини». «Піддалися» гравцям не всі питання, але досвід та запропоновані завдання їм згодяться у подальшому навчанні.
Для маленьких читачів молодшого відділу проходив День лялькового театру.
Свої артистичні таланти продемонстрували активні члени клубу «Книгочитограйка»: Юля Марковець та Соня Зубенко, яким допомагали маленькі сестрички. Дівчатка влаштували казкове дійство по незвичній казці письменника-класика української літератури Івана Франка: «Був собі дід Андрушка, а в нього — баба Марушка, а в баби — донечка Мінка, а в дочки — собачка Хвінка, а в собачки — товаришка, киця Варварка, а в киці — вихованка, мишка Сіроманка…» Усім нам знайома - казка про Ріпку.

Дітям-глядачам так сподобалось чарівне дійство, що  після його закінчення кожен захотів побувати актором. А бібліотекарі тільки допомагали. Можливо, серед маленьких читачів росте нова зірка українського лялькового театру.

Канікули закінчуються та не закінчується побачення з книгою та  бібліотекою. 

Немає коментарів:

Дописати коментар