понеділок, 27 квітня 2015 р.

Тиждень молодіжного читання триває

Літературна мандрівка «На хвилях літературного асорті» була здійснена 24 квітня в Дніпрянській селищній бібліотеці. Присвячена вона Тижню молодіжного читання. Актив бібліотеки з плакатами та гаслами здійснив ходу від бібліотеки до школи і назад, промовляючи «Злови свою хвилю. Будь з нами! Читай!», «На тусовку не піду – вечір з книгою  проведу!» , «Ни к чему мне интернет – лучше книги друга нет!»,  «Книги – це маленьке життя!, «Читання – це свято душі! Створи  своє свято!» 


Свято продовжувалось і в бібліотеці. Знайомий з дитинства персонаж Буратіно  повідомив присутнім, що зараз він  вже не маленький та нерозумний, а дорослий, серйозний та начитаний Буратіно (цю роль виразно  грала Вікторія  Дреліна)
Буратіно вже був готовий розповісти про  свого улюбленого героя, але ведуча, Антоніна Мовчан, перехопила ініціативу і привітала усіх зі свтом молодіжного читання, пропонуючи  помандрувати на хвилях літературного асорті.       Буратіно із   радістю запросив на першу хвилю – поетичну, мовляв: «Не взлетим, так поплаваем!» Зворушливо і натхненно лунали вірші славетної поетеси-ювілярки Ліни Костенко у  виконанні Антоніни Мовчан та Анастасії Чишко. («Мій перший вірш, написаний в окопі…», доречний в рік 70-річчя Перемоги та ліричний – «Розкажу тобі думку таємну…»).
Нетерплячий Буратіно нарешті попадає на хвилю класичної літератури, адже його  улюбленій герой Овід з книги Е. Л. Войнич – приклад шляхетності та мужності. Класику також полюбляє і Вікторія Хомуліна .Коротко переказуючи перше оповідання з твору М. Лермонтова «Герой нашого часу», вона розповіла про трагічну долю кавказької дівчини Бели та спустошеного світським життям суперечливого Григорія Печорина.
«Чи можете ви розслідувати інтриги, сміливо читати про жахи, разом з відомими слідчими розкривати злочини?» запитала присутніх ведуча . Коли це так, – ви опинились там, де потрібно – на детективній хвилі».
Дарія Зосим заінтригувала подіями із твору Артура Конан Дойла «Собака Баскервілей», а Ліза Левітан цікаво розповіла про роман Шарлотти Армстронг «Зберегти своє обличчя».
Обурений запаморочливими головоломками детективщиків,  Буратіно знову захотів попасти в реалії нашого часу.
Така можливість трапилася, коли присутні опинилися на хвилі сучасної літератури.  Олександра Молчанова познайомила  усіх з романом Василя Слапчука «Клітка для  неба», а  друга Олександра – Мартовська – з книгою Ірен Роздобудько «Арсен».
Молодь чудово продемонструвала свою прихильність до літератури, довівши що вона не тільки читає  маститих авторів, але і сама пише власні вірші. Старшокласників надихає і патріотика, і лірика, і думки про весну та кохання. З глибоким  почуттям вірш «Україна» прочитав Олег Лопаткін, а ведуча Антоніна Мовчан закликала своїм віршем  поміркувати про цінності життя .
Музикальні заставки  до кожної теми настроювали молодь на емоційне  сприйняття, адже практичні поради  виступаючих  є  кращою рекламою – всі книги отримали своїх нових читачів.




Немає коментарів:

Дописати коментар