пʼятницю, 6 травня 2016 р.

Хто променем став, а хто зорею

Вечір-зустріч «Хто променем став, а хто зорею» до Дня Перемоги пройшов у міській бібліотеці №3. Бібліотекарі: Нагаєць І.О. та Кравченко Н.П. нагадали присутнім про випробування які випали на долю нашого народу в роки Другої світової війни. 

На превеликий жаль, за станом здоровя, не змогли прийти на вечір учасники бойових дій тієї страшної війни. Але на заході була Сиченко Неля Сергіївна яка поділилася з присутніми своїми спогадами, адже її дитинство припало на воєнні роки. 
Лупашко Т.В., директор будинку-музею А.П. Бахути, розповіла про Дніпрянське підпілля, яке діяло в селищі Дніпряни (Британи) в роки війни. Свою розповідь вона супроводжувала слайдами із зображеннями героїв підпілля, пейзажів села того часу, фотографіями людей, нащадки яких були присутні на вечорі. 
Штанько С.Г., екскурсовод музею. ВАТ АПФ «Таврія» розповіла про колекцію свідчень про героїв-земляків та учасників Другої світової війни, які зберігаються у фондах музею. 
Діти, читачі бібліотеки читали вірші про війну В. Симоненка, В. Сосюри, Дм. Павличка та ін. 


Привітала гостей піснею про Україну учениця школи мистецтв Сапура Валерія. 
З репертуаром пісень воєнних років виступив дніпрянський ансамбль «Берегиня», керівник Романюк Ю.С. 
Порадувала присутніх грою на бандурі Цеацура Оксана. 
Ведучі вечора запросили гостей скуштувати солдатської каші. 
Учасники заходу залишили гостинні стіни бібліотеки у гарному настрої. 
Організатори заходу висловлюють подяку Іщенко Олені Вікторівні,.депутату Новокаховської міської ради за допомогу в організації святкового столу для дітей війни 

Немає коментарів:

Дописати коментар