понеділок, 23 листопада 2015 р.

З любов’ю до рідної Херсонщини

Моя Херсонська рідна сторона –
На світі – найпрекрасніша вона!

Ці прекрасні слова звучать лейтмотивом до тієї чудової події, яка відбувалася в м. Херсоні 19 листопада, напередодні Всесвітнього Дня Дитини. В цей день пройшов завершальний, третій етап обласного інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини», на який прибули переможці районних змагань, учні 4-9 класів з усієї області та бібліотекарі, які привели своїх  читачів до таких перемог. Наше місто представляли: учень 5 класу ЗОШ № 10, читач міської бібліотеки № 2 Кубарєв Ярослав;  учениця 7 класу ЗОШ № 1 Шандра Влада, читач міської бібліотеки для дітей та учениця 9 класу НВК № 2, читач Плодівської сільської бібліотеки Гребіневич Ірина. На основне свято та конкурсні тестування всі спочатку зібралися у Херсонській академії неперервної освіти.  Тож, до початку  основного «екзамену», кожен із дітей-учасників отримав диплом переможця 2-го, районного етапу та яскравий значок з означеним символом турніру.                                         
Згодом всі  читачі області взяли участь у грі «Мистецька палітра Херсонщини», під час якої виявили прекрасні знання, які вже скоро розійшлися підтверджувати ще раз по цільовим аудиторіям, кожен у своїй віковій групі.                                        А після завершення тестування та невеличкої перерви всі присутні стали учасниками святкового дійства, яке відбулося в актовій залі інституту. Саме тут було оголошено імена переможців третього етапу гри «Ігри патріотів Херсонщини. Усі гості мали можливість насолодитися яскравими номерами художньоїсамодіяльності, пограти у пізнавальну краєзнавчу вікторину, отримавши чудові книжки у дарунок (одну з таких книжок-подарунків привіз із собою наш Ярослав Кубарєв, давши правильну відповідь на запитання  про Свято-Введенську церкву, що знаходиться  у м Бериславі).
Серед  переможців  3-го етапу турніру гравців з Нової Каховки не було, але нагороду за перемогу у професійному конкурсі на краще проведення районного етапу змагань отримала міська бібліотека для дітей, дякуючи саме нашим відданим читачам та бібліотекарям, які доклали зусиль до підготовки своїх дітей та перемоги їх у етапі міських змагань.
Привезла до рідного міста міська бібліотека для дітей з собою серію ігор «50-зірковий ігроленд», розробленою центром «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» Херсонської обласної бібліотеки для дітей та 15 новесеньких книжок, сертифікат на які вона отримала разом із свідченням перемоги у  професійному змаганні.
Обласний інтелектуальний турнір «Ігри патріотів Херсонщини» завершився, та не згасне почуття любові до рідного краю та жага до пізнання його історії та сьогодення. Саме тому турнір матиме продовження у обласному веб-квесті «В долонях степу та Дніпра». Запрошуємо всіх дітей міста до участі, бажаємо нових знань, приємного спілкування та перемог!

Немає коментарів:

Дописати коментар