понеділок, 23 листопада 2015 р.

Дорогою до мрії


Народе мій, пишаюся тобою:
Моя душа – частинка твого «Я».
Красою правди у святім двобою
Понад Майданом сонця лик сія…
Є нація! Народ піднявся із колін!
І переможно сонце правди світить,
Співає гордо наш Державний Гімн.


«Україна – це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був святом Свободи і Революція Гідності 2013–2014 рр. Це був дуже важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи».
Такими словами у читальній залі   центральної бібліотеки розпочався патріотичний коллаж «Дорогою до мрії», приурочений до річниці «Дня Гідності та Свободи України» .
Запрошеним на захід, учням 8-«Б» класу Новокаховського техніко-економічного ліцею, бібліотекарі розповіли про хроніку подій та відчуттів на двох Майданах. Скориставшись Інтернет-ресурсами та за допомогою відео-презентації, показали дітям, як це було, нагадали про ціну людських жертв, продемонструвавши кадри кривавої розправи над мирними демонстрантами.
Хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв, хто віддав своє життя за кращу Україну – за таку Україну, про яку усі ми мріємо…


24 листопада бібліотекарі міської бібліотеки №2 провели урок гідності «Хроніка мужності» для учнів 9-А класу ЗОШ №10.
Рядних І.Л розповіла про буремні та переломні для нашої Батьківщини роки 2004 та 2013, роки двох Революцій.  Та звернулася до хлопців, майбутніх захисників Вітчизни, словами українського поета Василя Симоненка:
Виростеш ти, сину, вирушиш в дорогу,
Виростуть з тобою приспані тривоги,
Можеш вибирати друзів та дружину,
Вибрати не можна тільки Батьківщину…
     Пам’ятайте завжди ці слова. І якщо виникне потреба, то слід не задумуючись віддати всі свої сили задля того, щоб твою Вітчизну не підкорили і не поставили на коліна. Шанс на зміни нам дістався дорогою ціною, пам’ятаємо про це.


25 листопада міська бібліотека для юнацтва  запропонували увазі своїх користувачів огляд літератури «Славні сини України», у який підібрали книги з головною ідеєю  - пізнання епохи через особу, а історичної особи  - через події епохи. 


  

Немає коментарів:

Дописати коментар