четвер, 26 листопада 2015 р.

Перше знайомство

Саме так можна сказати про бібліотечний урок, який відбувся ранком 25 листопада.                      
До міської бібліотеки для дітей завітали учні 1(5)-А класу гімназії, щоб познайомитися з тим бібліотечним «домом», яким стане для них аж до кінця 9 класу старший відділ для учнів 5-9 класів. Цікаве почалося з самого початку, коли дітвора, залишивши свої речі у вестибюлі, зібралася повертати до читальної зали молодшого відділу, туди, куди вони ходили на протязі початкової школи. 
Бібліотекарі старшого відділу повели своїх майбутніх читачів спочатку до абонементу. 
Виявилося, що деякі з дітей вже приходили сюди за книжками, але досконало з сектором абонементу вони познайомилися тільки тепер, коли їм розповіли про розмаїття «жителів» книжкових полиць, запросили до участі у роботі клубу «Бібліокафе», що діє саме на абонементі. 
Потім відбулося знайомство з читальною залою: невеличкий екскурс в історію книги, запрошення до книжкових новинок та періодичних видань, до участі у гуртку «Умілі руки», роботи учасників якого експонуються в бібліотеці, та, звичайно, невеличка пізнавальна вікторина. Наступну зустріч клас призначив бібліотекарям уже у грудні місяці. Тож, сподіваємося, що дружба буде взаємною до тієї пори, поки діти не закінчать дев’ятий клас.


Немає коментарів:

Дописати коментар