пʼятницю, 7 вересня 2018 р.

Рух – це життя, життя – це спорт.

Кожен рік у вересні відзначається День фізичної культури і спорту – свято сили, краси, здоров’я, гармонії, бадьорого настрою. Бібліотеки ЦБС проводять цікаві та змістовні заходи для своїх користувачів з цієї нагоди.
 Юнацька бібліотека підготувала  книжкову полицю «Рух – це життя, життя – це спорт». У вступному слові бібліотекаря містилася інформація про можливості заняття спортом у нашому місті, про гордість міста - Олімпійських чемпіонів Нової Каховки.


Бібліотекарі запросили до читальної зали юнацтво НВПУ  на зустріч з Сергієм  Макуха  - керівником   і тренером спортивного клубу «Таурус», який займається реконструкцією середньовічної військової компанії.  Студенти  з відділення монтажних-будівельних робіт  (майстер Катерина Гета) та електрогазозварювання (майстер Наталя Бондаренко) з радістю  поринули в середньовічні часи, роздивлялися та приміряли збрую: шолом, кольчугу,  рукавиці, спортивний меч, щити. 


Спілкуючись з тренером, у юнаків виникло бажання стати рицарями  бойових турнірів, захистити даму серця, бойового товариша. Сергій розповів, що саме цей вид спорту включає в себе багато інших спортивних видів: рукопашний бій, фехтування, вільну боротьбу. 



Кожна молода людина мріє досягти вершин,  особистого успіху. Сергій Макуха запросив  студентів відвідати тренування  в  клубі «Таурус», переконував займатися спортом, формувати в собі спортивний характер, який допоможе в життєвих труднощах,  додасть впевненості в собі.  


Учні 3 – а та 3 – б класів Дніпрянської загально-освітньої школи відвідали Дніпрянську селищну бібліотеку, завітавши на інтелект-шоу «Все про спорт».



На початку заходу, під час спілкування про здоровий спосіб життя, була проведена розминка. При допомозі відгадок на загадки учні з’ясовували, чому обов’язково необхідно дотримуватись правил гігієни, закінчували відомі прислів’я про здоров’я і непомітно перейшли до питання необхідності кожної людини займатися фізичною культурою.



Бібліотекар Кузнєцова О.Г. розповіла грецьку легенду про утворення Олімпійських ігор та основні правила їх проведення в прадавні часи. Учні з зацікавленістю подивилися презентацію «Види спорту» та відеоролик «Олімпійські ігри». На запитання вікторини відповідали із задоволенням та змістовно.


Наприкінці заходу хлопці та дівчата були ознайомлені з книжкам тематичної полички «Здоровий дух дає здорове тіло».
Захід був цікавий, інформаційно насичений, діти були у захваті, а головне – прийшли до висновку необхідно займатися фізичною культурою.




Немає коментарів:

Дописати коментар