пʼятницю, 7 вересня 2018 р.

Натхненне слово про рідний край

У вересні до чисельних шкіл України прийшли учні, щоб поринути у світ знань. Для кожного школяра це дуже значимий день, тому що це початок нового навчального року і нових випробувань, це новий крок до успіхів, до перемог. Виховна година у всіх школах пройшла під гаслом «Моя Батьківщина – Україна!»

До ЗОШ №10 на виховну годину завітала Рядних І.Л., бібліотекар міської бібліотеки №2. Учні послухали  про творчість Валерія Павловича Кулика - одного із найгеніальніших поетів нашого краю, якому нещодавно виповнилось 70 років. Мова поезії митця напоєна буйними соками рідної землі, вишукана й  проста, барвиста і прозора, емоційна і розважлива. В змістовній індивідуальній поетичній стилістиці Валерія Кулика форма посідає важливе місце. Нині Валерій Кулик старший редактор телебачення Херсонської облдержтелерадіокомпанії "Скіфія", автор та ведучий літературно-мистецьких телевізійних програм. Кулик Валерій Павлович – член Національної спілки письменників України з 1996 року, лауреат і дипломант кількох Міжнародних та Всеукраїнських телевізійних фестивалів, заслужений журналіст України. Своєю творчістю він прославляє Україну та нашу Херсонщину.
    

Кожній людині притаманна любов до рідного краю, «малої Батьківщини». Чуття Вітчизни супроводжує нас усе життя. Виховання патріотизму починається з любові до рідного краю.
Бібліотеки ЦБС приділяють велику увагу патріотичному вихованню. А щоб діти краще знали літературу свого краю міська бібліотека №3 за співучасті працівників будинку-музею ім. А.П.Бахути провела літературно-поетичний вернісаж «Голуба елегія» поезії В.П. Кулика», присвячений 70-тиріччю від дня народження нашого поета-земляка.


Ведучі заходу: Нагаєць І.О., Кравченко Н.П., Лупашко Т.В. коротко познайомили учнів ЗОШ №6 з біографією поета, його творчістю, читали вірші: «Бунтарська кров», «Борозна», «Наливається хліб», «Чумацький шлях», «Мама наварить вареників з вишнями» та інші.


Діти дізналися, що гордістю поета є багато написаних ним сонетів, пісень. Деякі з них діти почули, переглядаючи відеофільм присвячений ювіляру.


Захід усім сподобався. Школярі дізналися ще про одного талановитого земляка, а щоб детальніше ознайомитися з творчістю поета, бібліотекарі запросили їх завітати до міської бібліотеки №3.





Немає коментарів:

Дописати коментар