понеділок, 30 жовтня 2017 р.

Бібліотека - інформаційний центр

Міська юнацька бібліотека зустріла у своєму читальному залі учнів ПТУ №14, майбутніх гувернанток та нянечок, запросивши їх на бібліотечний урок «Бібліотека, як інформаційний центр». Від бібліотекаря молодь отримала інформацію про юнацьку бібліотеку, її книжкові фонди, підписні періодичні видання, довідково- бібліографічний апарат, який включає алфавітний, систематичний каталоги та різні картотеки. А ще присутні дізналися про літературно-музичний клуб «Натхнення», що працює при бібліотеці.
Книжкові виставки і тематичні полиці, сучасно оформлені, наповнені книгами різних років видання привернули увагу гостей бібліотеки – її майбутніх читачів. Саме для цього бібліотечного уроку бібліотекарі приготували  тематичну виставку та огляд книжок авторів – Лауреатів Нобелівської премії,  Державної преміі ім. Тараса Шевченка, Новокаховської премії ім. Анатолія Бахути. Оксана Філіпенко, бібліотекар  ПТУ№14, поділилася враженнями від знайомства з творчими людьми, Лауреатами премії ім. А.Бахути.
Дівчат зацікавив комп’ютерний центр, який дав змогу показати в онлайн-перегляді світлини присвячені історії створення, будування, та сучасного розвитку міста Нова Каховка, міста їх студентської  юності, дружби, набування професії. Всі активно говорили про книги, до яких звертаємося упродовж усього життя. Батьки читали нам казки, вірші, співали колискові, різні пісні. З дитячих років книжка допомагала нам пізнати себе і зрозуміти світ, що нас оточує. І чим би ви в житті не захоплювалися, які проблеми не вирішували, на допомогу завжди прийде книга і бібліотека. І за словами Костянтина Паустовського: «Читайте! Нехай у вашому житті не буде жодного дня, коли б ви не прочитали хоча б сторінки з нової книги».
Працівники Юнацької бібліотеки  допоможуть вам підібрати літературу за різними галузями знань, проведуть бесіду, допоможуть опанувати ази компютерної грамотності.


Немає коментарів:

Дописати коментар