четвер, 19 жовтня 2017 р.

Перший письменник серед будівників

     Вчора у міській бібліотеці №2 відбулася зустріч читачів, творчої інтелігенції, бібліотекарів міста з херсонським письменником Леонідом Володимировичем Марченко, який цьогоріч святкує 70-річний ювілей. 
     Створює він свої книги у різних жанрах і відноситься до них як до будівельних об'єктів. І пояснює це тим що він: "Перший письменник  серед будівників і перший будівник серед письменників" Увазі шанувальників його творчості Леонід Володимирович презентував сім книг, які  були написані та видані у цьому році. 
     Письменник пише для дітей і дорослих. Його твори, адресовані малим читачам, друкуються в дитячому журналі "Настенька". В його доробку є серйозні твори, присвячені видатним людям і подіям, що відбувались на Херсонщини і гумористичні, в основі яких спостереження автора за людськими стосунками, курйозні бувальщини. 
      На початку своєї творчої біографії у Марченка були тільки російськомовні твори, а зараз письменник пише і українською мовою. Одна з таких книг - це "Як дають ім'я". В ній зібрані оповідання про державні та національні символи та свята України. 
      Цікавим був спогад письменника про розмову з Миколою Братаном. Коли Леонід Володимирович запитав, його як краще: погано розмовляти українською, чи добре російською - Микола Іванович відповів йому:"Краще погано - українською, навчишся добре розмовляти з часом". 
       Тож давайте читати твори письменника, вивчаючи історію рідного краю і рідну мову.  




Немає коментарів:

Дописати коментар