понеділок, 26 вересня 2016 р.

З любов'ю до рідного міста!

У вересні до Дня рідного міста бібліотеки ЦБС провели цілу низку заходів
24 вересня 2016 року, на 64-річницю нашого міста, бібліотекарі центральної бібліотеки презентували жителям міста виставку-панораму «Знайди свій острів».
    Тут на морських хвилях пливли деревяні та паперові фрегати та шхуни, долаючи довгий шлях до островів-бібліотек. Керував всією бібліотечною флотилією досвідчений моряк. Поряд з ним бібліотекарі-морячки з центральної бібліотеки пропонували новокаховцям екскурсію-подорож рідним містом.
     А ще для жителів міста наша обдарована бібліотекарка Ісакова Євгенія демонструвала свої роботи: картини, вишиті бісером, дерева із бісеру, в’язані спицями речі та ажурні серветки, в’язані крючком тощо.
    Здається, і дітям, і дорослим все сподобалось.

Автограф-зустріч «Свято фарб» відбулася в центральній бібліотеці міста 23 вересня. Хтось творить красу словом, хтось – звуком, а хтось – кольорами.  Радість,  яку нам дають картини – це радість участі разом з художником в тому процесі пізнання світу, який ми називаємо мистецтвом.
Творчі досягнення художників нашого міста: вишуканий живопис, віртуозна графіка, майстерна пластика  сприяють створенню позитивного іміджу Нової Каховки. На зустріч запросили Михайленко Олену Дмитрівну, директора міської картинної галереї та Гончаренко Катерину Володимирівну, юну художницю.
Олена Дмитрівна розповіла присутнім, про колекцію творів мистецтва, що є у фондах галереї, про виставки які організовуються «картинкою», по роботи художників які будять прагнення до прекрасного, спонукають замислитися над сутністю буття.
Катерина Гончаренко, що володіє мистецтвом пензля і кольорів, представила свої роботи - пейзажі рідного краю, які зігрівають душу теплом і змушують уважніше і добріше ставитись до навколишнього світу.
Спіжевська Маргарита Василівна, бібліограф центральної міської бібліотеки, продемонструвала книгу про художників Нової Каховки «Таємниці творчості», 
яка була укладена Сидоренко Розою Юріївною, заступником директора ЦБС (за матеріалами пошукової роботи волонтерських команд) та видана Новокаховською ЦБС і є у фонді краєзнавчого відділу центральної бібліотеки.


Нова Каховка - молодість моя,
з Славутичем тихенько розмовляє.
Спішить кварталами в піски, в поля,
яка ж бо гарна і сама не знає.
Ці строки Валентини Нижеголенко звучали і в читальному залі Новокаховського коледжу ТДАТУ, в який бібліотекарі міської юнацької бібліотеки завітали з нагоди Дня міста з розповіддю "Поетичне намисто Нової Каховки". Окрім творів знаної  в усій Україні поетеси, яка не втомлюється освідчуватись у коханні рідному краю, до уваги студентів були представлені поезії А.Боровика, О.Гунька, С. Трохимчук,  В. Вітюніна, В. Кокоуліна, В. Фадєєва та Д. Кириченка.  



У вересні ми святкуємо не тільки День міста , а й День фізичної культури і спорту. Нова Каховка – місто спортивної слави. Саме з цієї нагоди в стінах міської бібліотеки №2 для учнів  5-В класу  школи №10 була організована зустріч зі спортсменом, тренером з кікбоксінгу Губкою Костянтином Леонідовичем. Він розповів дітям цікаві моменти зі своєї спортивної кар’єри. Наголосив на важливості занять спортом, який допомагає людині стати цілеспрямованою, самостійною, тому що бути здоровим і успішним зараз модно не тільки у нас, але й у всьому світі.


Клуб «Краєзнавець» міської бібліотеки №2 продовжує свою мандрівку рідним містом. Чергова зустріч була присвячена 64–ій  річниці міста. Скільки б не було сказано і досліджено, але кожного разу відкриваються все нові і нові горизонти цікавого. Адже місто росте і розвивається. 
Тож побажаємо всім новокаховцям щастя, добробуту і миру.

Немає коментарів:

Дописати коментар