четвер, 25 квітня 2019 р.

ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИЙ ДЕСАНТ - ЗУСТРІЧ З ПОЕТОМ


   Запрошуючи  до читальної зали юнацької бібліотеки поета Олександра Петровича Гунько на зустріч зі студентами, майбутніми майстрами нових комп’ютерних технологій НКПК, бібліотекарі плекали надію і сподівалися, що  цей інтелектуальний десант дасть можливість молоді підвищити свій інтелект, пізнаючи поезію рідного краю. 


Гарно вбрана зала,  персональна виставка «Зоряний канон» з книжок О.П.Гунько,  налаштувала студентство на зворушливу зустріч і плідну працю. Зібралися, щоб згадати та вшанувати творчу людину - поета, який має бажання писати вірші, які оспівують і прославляють свою маленьку батьківщину, несе любов і світлі почуття до всієї України. Ініціаторами цієї зустрічі, яка змалювала творчий портрет поета були працівники юнацької бібліотеки. Представляючи молоді  журналіста, поета, члена Національної спілки письменників України, лауреата літературних премій імені О.Кручоних, М.Куліша, А. Бахути, призера Всеукраїнського конкурсу малої прози «Євроформат-2008», бібліотекар зупинилася на основних темах його творчості.


Далі, вже Олександр Петрович розповів про своє життя, творчі здобутки та спілкування з друзями-літераторами. Цікаво було почути його спогади про журналістську співпрацю з геніальним поетом Анатолієм Бахутою, про перші поетичні збірки новокаховських літераторів – «Передчуття», поетичний альманах «Красуне Вічність». Пізніше були відредаговані  і підготовлені до друку книги поетичних творів А.Бахути,: «Дань», «Сталеві бризки». 

Олександр Петрович читав поезію Анатолія Бахути:

Які часи - такі й таланти,
Яке життя – такі і дні.
Які бої – такі і втрати.
Які співці – такі й пісні.
Яка вага – така і міра.
Який потік – такі мости.
Які Боги – така їм віра.
Який твій світ – такий і ти.

Бібліотекар Світлана Новосьолова читала для молоді поезію О.Гунько :

Ми вмонтовані в час
І вмуровані в простір.
Кожна мить
Залишає сліди
На пергаменті серця.
Кожна думка
розхитує сни.
Кожна зірка
Згасає на дні
Найясніших очей.

Увазі молоді були представлена творчість О.П.Гунько, яка втілилася у збірках поезії автора:  «Змова мовчання», «Зоряний канон», «На вулиці генія», «Брами Всесвіту», збірник перекладів «Три лауреати. Бунін. Пастернак. Бродський»  та «Сталкери по крові», яка народилася нещодавно і за яку автор отримав літературну премію ім. Григорія Сковороди.




Справжнім сюрпризом для усіх присутніх став подарунок Олександром Петровичем  двох збірок своїх поезій для бібліотеки НКПК, переданий студентами.


Зустріч пройшла в теплій, душевній атмосфері і не залишила байдужим жодного з присутніх, молодь задоволена від позитиву спілкування, а в автора вже народжувалися нові рядки поезії, навіяної зустріччю з юнацтвом.

Немає коментарів:

Дописати коментар