пʼятницю, 5 квітня 2019 р.

Кам'яні вишиванки - окраса міста

Знати свій край – це обовязок кожного. З любові до рідного краю починається патріотизм. На Херсонщині та і в нашому місті друкуються видання про видатних земляків, знаменні події, літературні твори письменників та поетів
Зараз увага новокаховців прикута до кам’яних вишиванок – лепних візерунків на будинках міста. Їх автором є український митець – Григорій Овксентійович Довженко.
Саме цій темі присвячена книга «Кам’яні вишиванки Нової Каховки», що вийшла друком за сприяння Українського культурного фонду.



У місті вже відбулось багато заходів, які знайомили містян з цією книгою. Працівники міської бібліотеки №3, що в Основі та бібліотекар ЗОШ №6 провели презентацію книги  «Кам’яні вишиванки Нової Каховки» для учнів 5-Б та 11-А класів ЗОШ №6.


Нагаєць І.О., провідний бібліотекар міської бібліотеки №3 розповіла про розділи, які містить у собі книга, зупинившись на біографії Григорія Довженка і прочитала власний вірш, присвячений Новій Каховці.


Мерна Л.М., бібліотекар ЗОШ №6 у своїй розповіді сконцентрувалась на кам’яних вишиванках, що прикрашають будівлі у старій частині міста та розповіла про значення символів, що на них зображені.
В кінці заходу присутні переглянули відеофільм «Камяні вишиванки Нової Каховки».



Немає коментарів:

Дописати коментар