пʼятницю, 14 грудня 2018 р.

Ділова гра "Закон і ми"


Якщо ви хочете намалювати веселку, то можете розпочинати з будь-якої фарби, тому що, коли ви закінчите, у вас все одно вийде веселка. Так і знайомство з правами  дитини. Його можна розпочинати з будь-якого права, тому що походження права можна порівняти з появою на світ самої дитини, у змісті права ховається змістовність самої дитини, а відповідальність за порушення прав дитини можна порівняти з відповідальністю за образу, нанесену дитині.



13 грудня до міської бібліотеки для дітей завітали семикласники, учні III(7)-А класу гімназії, які розпочинали знайомство з правами дітей ще з 5-го класу. Тому в цей день говорили про Його Величність ЗАКОН,  запропонувавши дітям ділову гру «Закон і ми».
Просто, як двічі по два, - щоб не потрапити за грати, треба не вчиняти злочинів. Але, здається, зрозуміло це далеко не всім, тому, що сумна статистика в Україні свідчить про неймовірно велику кількість підліткових злочинів. Мабуть, міркують дітки так: «А мене не впіймають, а якщо і впіймають, то все одно не посадять, бо я ще малий» А от і помиляєтесь! Адже існують такі злочини, ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ЯКІ ПОЧИНАЄТЬСЯ З 14 РОКІВ. 


На зустрічі з дітьми, порушили саме ці питання, розглянувши певні кримінальні ситуації, розгадували  «правову абетку», розбиралися з «юридичним семафором» та вміло кваліфікували казкові злочини, бо така непроста для дітей юридична інформація вдало засвоюється саме завдяки казкам. Ви самостійно можете обрати будь-яку казку, і обов’язково знайдете там ПРАВО.


Ну, і, звичайно, нагорода кращим правознавцям знайшла своїх героїв. Хоч, правду кажучи, такими були майже всі. Як казав відомий усім Остап Бендер, Кримінальний кодекс краще шанувати. А хто не знає, як це робиться, - вивчайте ЗАКОН у міській бібліотеці для дітей.


Немає коментарів:

Дописати коментар