четвер, 13 грудня 2018 р.

Правова планета

Працівники  юнацької бібліотеки підготували книжкову виставку «Молодь у правовому суспільстві», запросили  до читального залу заступника начальника Новокаховського бюро правової допомоги Івана Сергійовича Гладушенко та студентів першокурсників НВПУ, підготували правові дебати на тему «Немає прав без обов’язків». 



Професійний юрист, соціальний адвокат Іван Сергійович  провів бесіду з молоддю, розповів про всі види прав і свобод людини, як захищаються права людини в Україні і світі. Студенти ознайомились з питаннями рівності і недискримінації, проблем боулінга (цькування) в молодіжних колективах, в які правові організації і служби  звертатися з проблемами, що виникають, задавали особисті питання, слухали відповіді професіонала.


Правові дебати сприяли вихованню у молодого покоління поваги до закону і права, до норм та правил співжиття людей у суспільстві, відповідальності за свої вчинки, формування громадянської позиції.

Українські дітлахи люблять грудень, бо чекають Миколая.  А ще в грудні дорослі нагадують про їхні права і обов’язки. Наприклад, як сьогодні у міській бібліотеці для дітей  п’ятикласникам  гімназії.


Діти завітали до бібліотеки освічені, працелюбні та відповідальні (такі, як записано в Конвенції про права дитини).
Найщиріші емоції викликала згадка про найважливіше право кожної дитини – право на Життя та на Родину.  Адже ми щасливі, впевнені і сильні   тоді, коли не самотні, коли нас є кому підтримати, коли є сім’я, бо  це наша опора, планета на якій знаходимо спокій і затишок.



Діти читали скоромовки про дітей і батьків, називаючи, у якій «родині» забезпечують права дітей, а у якій – порушують.



Далі вони здійснили подорож по відомих казках, мультиках, художніх творах, і навіть, піснях  де відображено правові відносини. Таким чином, бібліотекарі надали право своїм гостям бути не лише слухачами, а й активними учасниками заходу.
І(5)-В клас послухавши і погравшись, відразу ж почали реалізовувати свої права!!!


Книжки та читання – право на отримання інформації!


«Пінг-понг» - право на дозвілля і відпочинок!

Кожен з вас має рівні права!!!

Спробуйте це запам’ятати – і ви побачите, як зміниться світ і люди, що вас оточують.


Немає коментарів:

Дописати коментар